U Medveđi održano predavanje u okviru projekta „Radimo za bolju budućnost dece“

Projekat „Radimo za bolju budućnost dece“ partnerski je projekat grada Leskovca i opština Medveđa, Lebane i Vlasotince koga finansira Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije.

Opština Medveđa sufinansira i sprovodi projekat u okviru Programa podrške sprovpđenju mera populacione politike u Republici Srbiji – meru usklađivanje rada i roditeljstva.

Jedna od projektnih aktivnosti je održavanje predavanja na temu Unapređenje reproduktivnog zdravlja. Ovo predavanje održano je 27. oktobra u foajeu Kulturnog centra u Medveđi. Predavanje je održao tim eminentnih stručnjaka iz Beograda Prof. Miroslava Gojnić, Danijela Davidov Keser,Prim. dr Milan Perović i predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić.

Na ovom predavanju obrađene su sledeće teme:

  • Unapređenje reproduktivnog zdravlja i sprečavanje seksualno prenosivih bolesti
  • Visiko rizične trudnoće
  • Psihološka podrška trudnici i porodilji
  • Koraci u postupku bio-medicinski potpomognute oplodnje
  • Priprema dokumentacije i potrebnih analiza za proces bio-medicinskih potpomognute oplodnje
  • Uloga medija u merama zdravstvene i populacione politike
  • Trudnoća i njen tok od momenta začeća do porođaja i puerperijuma
  • Očuvanje porodice kao baze društva i održavanja nataliteta

Predavanja su autorska dela Prof. Miroslava Gojnić, Danijela Davidov Keser,Prim. dr Milan Perović, a nastala na bazi dugogodišnjeg rada i prakse, sprovedenih istraživanja, od kojih su mnoga objavljena u najprestižnijim inostranim medicinskim časopisima, domaćim univerzitetskim udžbenicima, stranim knjigama i udžbenicimarenomiranih svetskih izdavača.

Edukacija, koja je trajala oko dva sata, na temu reproduktivnog zdravlja bila je interaktivnog karaktera, pa su se u diskusiji uključili i prisutni građani.

„Nadamo se da će ove aktivnosti doprineti unapređenju reproduktivnog zdravlja i povećanju populacije u opštini Medveđa, i radujem se da ste i vi deo ovog projekta“-rekao je predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top