U Medveđi po prvi put, u istoriji ove opštine, donet participativni budžet!

Opština Medveđa na čelu sa predsednikom Nebojšom Arsićem po prvi put u svojoj istoriji donela je participativni budžet. Građani su mogli da se izjasne u anketama koji su to projekti koji će se finansirati. U anketama su se nalazili predlozi projekata i dva prazna mesta u kojima su građani mogli da upišu svoje predloge.
„Ove godine značajno su povećana sredstva za poljoprivredu, u 2015. godini građanima je na konkursu podeljeno unupno 4.679.924,61 dinar i to 4.451.924,61 dinar za investicije i 228.000,00 za osemenjavanje. Kako se u našoj Opštini veliki broj građana bavi poljoprivredom namera je da se ona još intenzivnije stimuliše u 2016. godini jer na ovaj način građani imaju direktne koristi od budžeta. Tako da je za 2016 godinu planirano 10.000.000,00 dinara u odnosu na 5.000.000,00 dinara u predhodnoj 2015. godini“- rekao je Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

ARSIC - CESTITKA

Arsić planira da na ovih 10.000.000,00 dinara obezbedi još sredstava namenjenih za poljoprivredu preko projekata i donacija i da ovu stavku u budžetu uveća bar za trećinu.
Za pomoć privredi u 2016. godini planirano je 15.000.000,00 koje bi bilo utrošeno za rešavanje nagomilanih problema, kao i dovođenje novih investitora i otvaranje novih radnih mesta što nova vlast na čelu sa predsednikom Arsićem pored razvoja poljoprivrede ima za primarni cilj.
Takođe je izdvojeno 8.000.000 dinara za udruženja građana i sportska društva koje će kroz konkurse dobiti novac za svoje aktivnosti. Dok je za mesne zajednice odvojeno 15.000.000,00 dinara od kojih će se raditi i održavati putevi.
„Okretanje budžeta ka građanim je cilj, kako kroz podsticaje u poljoprivredi tako i u prvredi koja je tokom prehodnog perioda potpuno zamrela u našoj Opštini. Građanima moraju što pre da osete boljitak jer je mnogo vremena potrošeno i ono se neće vratiti. Cilj je da se zaustavi iseljavanje i vrate mladi i školovani kadrovi koji mogu da doprinesu razvoju Medveđe. Ovo će biti samo jedan korak ka revitalizaciji Medveđe kao Opštine i mesta koje svi u Medveđi i oni koji su se odselili nose u srcu, a odselili su se zbog ekonomskih razvoja. Okretanje ka poljoprivrednom i privrednom razvoju je ono što treba građanima da obezbedi stabilno okruženje za život i zaustavi iseljavanje i to je prioritet. Što je manje građana manji su i prihodi. Ukoliko iskoristimo poljoprivredne resurse Medveđe i vratimo veru građanima u svoju Opštinu kao instituciju koja ima aktivnu politiku prema poljoprivredi i nastavimo kontiuitet ulaganja možemo da stvorimo poljoprivredna gazdinstva koja će prihodovati od poljoprivrede i dostojanstveno živeti od svog rada“ –  kazao je Arsić.

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top