U MAKEDONIJI VANREDNA SITUACIJA – OKLOPNIM VOZILIMA NA MIGRANTE

Vlada Makedonije proglasila je vanrednu situaciju na južnom i severnom delu granice zbog povećanog talasa migranata, što otvara mogućnost angažovanja makedonske vojske, saopštio je portparol MUP-a Ivo Kotevski. Agencije javljaju da su specijalne jedinice već na terenu.
Kotevski je na konferenciji za novinare rekao da međuinstitucionalno koordinaciono telo svakodnevno prati stanje sa ilegalnim migrantima koji nameravaju da uđu na teritoriju Makedonije iz susedne Grčke i u skladu s tim prave analize radi spremnosti da odgovori na svaki mogući način.
Makedonski portal Plusinfo javio je ranije danas da je makedonska granica ka Grčkoj blokirana, te da se u bezgraničnoj zoni nalazi više od 3.000 migranata. Takođe, portal je javio i da je blokirana pruga od Soluna ka Skoplju.

Izvor:Sbija Danas

 

Djevdjelija, 20. avgusta 2015. - Makedonsko-grcka granica. Vlada Makedonije proglasila je vanrednu situaciju na juznom i severnom delu granice zbog povecanog talasa migranata, sto otvara mogucnost angazovanja makedonske vojske, saopstio je danas portparol MUP-a Ivo Kotevski. FOTO TANJUG/ N.Batev, VECER/ bk
Djevdjelija, 20. avgusta 2015. – Makedonsko-grcka granica. Vlada Makedonije proglasila je vanrednu situaciju na juznom i severnom delu granice zbog povecanog talasa migranata, sto otvara mogucnost angazovanja makedonske vojske, saopstio je danas portparol MUP-a Ivo Kotevski. FOTO TANJUG/ N.Batev, VECER/ bk
Scroll to Top