U Leskovcu otvoren još jedan privatni vrtić „Zvezdica“

U Leskovcu počinje sa radom još jedan privatni vrtić, „Zvezdica“, u kome će boraviti 78 mališana, na preko 400 kvadratnih metara koji već od ponedeljka počinje sa upisom dece . Vrtić je namenjen deci uzrasta od tri godine do polaska u školu, a biće smeštena u tri grupe. Otvaranju vrtića prisustvovao je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović sa svojim saradnicima. On je kolektivu vrtića poželeo mnogo uspeha u radu i istakao da predškolsko obrazovanje deci pruža podsticaj da razviju sve svoje sposobnosti.

„Boraveći u objektima koji se bave predškolskim obrazovanjem deca stiču najranija znanja, uče da budu u kolektivu i pripremaju se za odlazak u školske klupe. Poslednjih godina, sa povećanjem broja zaposlenih u našem gradu, beleži se i trend povećanja broja zahteva za boravak dece u predškolskoj ustanovi. Zato je uključivanje privatnih subjekata u ovaj segment društva od velikog značaja. Potrebu za proširenjem predškolskih kapaciteta prepoznale su i porodice Filipović i Mišić i za tu namenu adaptirale prostor na površini od preko 400 metara kvadratnih metara. O deci će brigu voditi šest vaspitača, medicinska sestra, pedagog i spremačica“, naveo je gradonačelnik Cvetanović i pohvalio autentičan ambijent u kome se ovaj vrtić nalazi, budući da se radi o kući iz međuratnog perioda, kada je Leskovac bio bankarski i industrijski centar i koja je zaštićena kao spomenik kulture. On je dodao da je sve veće interesovanje privatnih subjekata za otvaranjem vrtića, što pokazuje da imaju poverenje u lokalnu samoupravu, koja je izjednačila uslove za boravak dece u državnim i privatnim vrtićima.

Direktor PU „Zvezdica“, Miloš Filipović, istakao je da je mnogo rada, truda, sredstava i ljubavi uloženo u pokretanje ovog vrtića, kako bi se ispunile sve zakonske procedure. On je najavio da će sredinom godine proširiti kapacitete, jer je velika potreba i za jaslenom grupom. Zahvalio se gradonačelniku Cvetanoviću i lokalnoj samoupravi na podršci i vrlo kvalitetnoj saradnji.

@gradleskovac

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top