U Leskovcu održana 29. sednica Gradskog štaba za vanredne situacije, u Jablaničkom okrugu registrovano 265 obolelih od Kovida-19

U Leskovcu je danas održana 29. po redu sednica Gradskog štaba za vanredne situacije. Na samom početku sednice Aleksandra Nikolić, direktor Zavoda za javno zdravlje kazala je da je u Jablaničkom okrugu registrovano 265 obolelih od Kovida-19, od toga 188 pacijenata pripada teritoriji grada Leskovca sa 27 novoobolelih, 62 Vlasotincu sa 16 novooobolelih, i sa po jednim novim slučajem sada je 6 obolelih u Bojniku, 6 u Lebanu i 3 u Medveđi. Od ukupnog broja potvrđenih slučajeva na području okruga 75 zaraženih osoba je zaposleno u zdravstvu.

Na sednici Štaba za vanredne situacije grada Leskovca doneta je odluka da će od danas svim teretanama i fitnes centrima, kao i frizerskim i kozmetičkim salonima biti dozvoljeno da rade uz obavezno poštovanje opštevažećih mera zaštite i predostrožnosti, i to:

Isticanje pravila ponašanja zaposlenih i korisnika, postavljanje  barijera, vršenje dezinfekcije ruku i nogu, obavezno nošenje maski i rukavica, svakodnevna dezinfekcija prostorija, zakazivanje termina unapred, dezinfekcija sprava i rekvizita za vežbanje i  uz instrukciju da ukoliko neko od zaposlenih ili korisnika usluga salona, odnosno teretana ima simptome zarazne bolesti COVID-19, zaposleni ili odgovorno lice dužni su da istu osobu upozore da napusti objekat sa preporukom da se odmah javi u COVID ambulantu.

Na osnovu preporuke Vlade Republike Srbije, od danas će privredni subjekti koji posluju na teritoriji grada Leskovca moći da normalizuju svoje proizvodne procese, s tim što će u proizvodnim pogonima morati svi morati da se pridržavaju već pomenutih mera.

Četvrta tačka današnje sednice obuhvatila je upoznavanje sa aktom Privredne komore Srbije u vezi sa radom maloprodajnih objekata za vreme vanrednog stanja i istaknuto da rad treba organizovati po sledećem principu: U ponedeljak, 27. aprila do srede 29. aprila radno vreme od 7 do 17 časova, u četvrtak od 4 do 7 maloprodajni objekti treba da se otvore za građane starije od 65 godina, a za ostale građane od 8 do 17 časova.

Prvi, drugi i treći maj će biti neradni dani. Dodata je i napomena da trgovac može u skladu sa navedenim zaključkom da samostalno odredi radno vreme u navedenim intervalima.

Poslednja tačka se odnosila na rad JP „Pijaca“ kojim se ovo preduzeće obavezuje da od 4. maja uz poštovanje preventivnih mera organizuje rad robne pijace.

 

Info centar juga

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top