U Lebanu obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, slave Ministarstva i Dana policije

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave Ministarstva i Dana policije u lebanskom Domu kulture „Radan“ organizovana je svečanost na kojoj je govorio načelnik Policijske uprave Leskovac, Tomislav Ilić.

Ilić je ovom prilikom dodelio zahvalnice opštinskim i republičkim organima i mladim pripadnicima policije.

„Od 2001. godine Dan policije slavi se na Duhovni praznik Svete Trojice kao sećanje na 15. jun 1862. godine u kome je stradao dečak Sava Petković, a zatim je došlo i do oružanog sukoba između srpske žandarmerije i turskih vojnika na Čukur česmi. Policija je od svog nastanka pa do današnjeg dana prolazila i proživela puno izazova i iskušenja zajedno sa svojim narodom i državom. U MUP-u su načinjeni ozbiljni koraci na opremanju policije. Dobijene su nove uniforme, obnovljen je vozni park kupovinom novih patrolnih vozila, kombija, vozila za sektor za vanredne situacije, zamenjena je inforamtička oprema, nastavljeno je sa ulaganjem u infrastrukturu objekta ministarstva i ozbiljno se radi na jačanju kadrovskih potencijala u MUP-u. Posebno bih ovom prilikom izdvojio decu poginulih i ranjenih pripadnika ministarstva u ratnim dejstvima na Kosovu i Metohiji, gde je u PU Leskovac primljeno pet novih kolega. Poboljšanje uslova rada i veća motivisanost za rad, siguran za da će dati bolje rezultate u borbi protiv kriminala“ – kazao je Ilić dodajući da je PU Leskovac u 2018. godini imala 64 posto rasvetljenih slučajeva sa nepoznatim počinicima, a broj krivičnih dela u prvom tromesečju ove godine smanjen je za 17 posto u odnosu na isti period pršle godine. Prošle godine, u 933 slučaja zaplenjeno je 34,5 kilograma droge, protiv 129 osoba podnete su krivične prijave, nije bilo značajnijeg narušavanja javnog reda i mira, a što se tiče saobraćaja, područje koje kontroliše ova uprava spada u red bezbednijih.

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, zbog uspešno obavljenih poslova kao i zadataka, pohvalio je policijske službenike Policijske uprave u Leskovcu a načelnik PU Leskovac Tomislav Ilić uručio je zahvalnice: načelniku saobraćajne policije Ivanu Petroviću, policijskom službeniku saobraćajne ispostave Dušanu Nikoliću, policijskom službeniku Marku Đorđeviću, inspektoru kriminalističke policije Goranu Joviću, policijskim službenicima Nenadu Stankoviću, Živoradu Ivkoviću i Blagoji Mladenoviću.

Zahvalnice su uručene predsedniku opštine Lebane Ivanu Bogdanoviću, opštinskim i republičkim organima.

Mladi policajci koji su na kraju prošle godine zasnovali radni odnos u Policijskoj stanici u Leskovcu danas su položili zakletvu.

Po završetku svečano dela načelnik PU Leskovac, Tomislav Ilić, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić i predsednik opštine Ivan Bogdanović, obišli su tehničko taktički zbor jedinica policije.

Inače, Dan policije prošle godine obeležen je u Leskovcu, ove godine prvi put se obeležava u Lebanu a kako saznaje Info centar juga plan je da se svake godine slavi u drugoj opštini na teritoriji Jablaničkog okruga.

 

FOTO GALERIJA:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

    

   

   

   

   

 

(Kraj)

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top