TURSKA FINANSIRA NASIPE NA JUGU SRIJE

Vlada Turske odobrila je finansiranje projekata unapređenja infrastrukture za zaštitu od poplava, vrednih više od milion evra.
Iz ovih bespovratnih sredstava će biti finansirana realizacija projekata kojima će biti bitno unapređen nivo bezbednosti građana i njihove imovine u gradu Leskovcu i opštinama Vlasotince, Vladičin Han, Kladovo, Trgovište, Bujanovac i Bosilegrad, saopšteno je iz Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja – javlja Tanjug.
Protokol o donaciji potpisan je danas između Republičke direkcije za vode i Turske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju TIKA, a biće realizovan u saradnji sa Kancelarijom Vlade Srbije za pomoć i obnovu poplavljenih područja.
„Naučili smo lekciju iz prošle godine i sada prvi put mi imamo sistemski i organizovan pristup upravljanju rizikom od elementarnih nepogoda, ne samo poplava već i drugih“- rekao je direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević.
Blagojević je naveo primer da je za proteklih 20 godina u Srbiji napravljeno 19 brana za bujične vode, a da će samo ove godine biti izgrađeno njih 23, ističući da je na globalnom nivou svaki dinar uložen u prevenciju ravan sedam dinara koji se troše na obnovu i sanaciju, a kod nas je taj odnos još i i veći.NASIP

Scroll to Top