Stabilizacija u snabdevanju električnom energijom u Medveđi

Zbog učestalog nestanka struje u velikom broju mesnih zajednica u Medveđi, krajnji korisnici konstantno imaju prekide u napajanju električne energije. Tim povodom predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, održao je još jedan u nizu sastanaka sa predstavnicima EPS-a, kako bi problem što hitnije rešili.

Na sastanku ispred Elektroprivrede Srbije iz Leskovca prisustvovali su Miroslav Dočić, direktor ogranka EPS-a Leskovac, i Žarko Đorđević, šef poslovnice u Medveđi. Kako je područje opštine Medveđa prostorno veliko i mreža razgranata, šumovit kraj a kuće razuđene, sve je to imalo za uticaja da dođe do ovog problema“ – predočio je Žarko
Đorđević. Kvarovi su prouzrokovani uglavnom šumskim rastinjem koje nije posečeno ispod trasa dalekovoda, kao i čestim probojem visokonaponskih izolatora na delu trase gde ima dotrajalih drvenih stubova. S tim u vezi, raspisani su tenderi za naš okrug, pa se očekuje u skorije vreme i akcija čišćenja šumskog rastinja koje ometa niskonaponsku mrežu i dovodi do prekida u napajanju.

Sa predstavnicima EPS-a jedna od tema bila je i ugradnja rastavljača na dalekovodima i rekonstrukciji trafo-stanica tzv. Kula. Za ovu godinu je predviđeno da se zameni četiri trafo-stanice, dve u Bučumetu, i po jedna u Medveđi i Negosavlju. Pored ovoga, bilo je reči i o drugoj liniji napajanja, tkz. prstenastom napajanju kojim bi se osiguralo
snabdevanje opštine Medveđe električnom energijom. Izgradnja 35-kilovoltnog dalekovoda “Klajić – Sijarinska Banja” omogućilo bi Medveđi alternativno napajanje električnom energijom.

„To je strateški bitno za Medveđu, čime bi se taj drugi pravac, linija od Klajića ka Medveđi nastavila, i građani opštine Medveđa imali alternativno napajanje. Nadamo se
da ćemo u ovoj godini imati stabilnu isporuku električne energije ka svim porodicama na teritoriji opštine Medveđa, i da će porodici Durković, u zaseoku Mamulovac u Staroj Banji, koja je na samoj administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom biti uskoro priključena struja“ – rekao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

 

(Kraj)

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top