SRBIJA UVELA KONTRA MERE PROTIV HRVATSKE

Srbija je od ponoći primenila kontramere na jednostranu odluku hrvatske vlade da zatvori granice prema Srbiji, a one podrazumevaju zabranu ulaska teretnih vozila registrovanih u Hrvatskoj i u bilo kojoj zemlji, a koja prevoze robu proizvedenu u Hrvatskoj, saopštio je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je večeras na graničnom prelazu Batrovci objasnio da se to odnosi na sve granične prelaze i da predstavlja prvu od paketa vladinih mera kao odgovor, kako je rekao, na ekonomsku agresiju Hrvatske.

Stefanović je istakao i da je Srbija spremna da u svakom trenutku opozove ovu odluku ukoliko Hrvatska postupi po pravilima EU i omogući teretni saobraćaj vozila ne samo iz Srbije nego i iz drugih zemalja.

Stefanović je precizirao i da se ove mere ne odnose na putnički saobraćaj i da će on normalno funkcionisati.

On ne veruje da Hrvatska nije poslušala savete EU funkcionera i da premijer Aleksandar Vučić čeka završetak samita lidera EU.

Prema rečima Stefanovića, ova situacija može biti rešena vrlo brzo, a ukoliko bude potrajala Vlada Srbije će primeniti i druge mere.

On je podsetio i da Srbija nije odgovrala na uvrede, „ni na priče o orlovima i muvama, već je sve vreme pokušavala da nađe rešenje za krizu“.

 

Izvor:Tanjug

Scroll to Top