SNS: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Povodom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića, oglasila se Demokratska stanka sa izjavom da se „narednjaci“ hvale tuđim rezultatima pogotovo kada je reč o Zelenoj zoni. Tim povodom Srpska napredna stranka je izdala saopštenje za javnost, koje prenosimo u celosti.

GrO SNS

Povodom saopštenja koje je Demokratska stranka izdala nakon posete premijera Aleksandra Vućiča u vezi sa Zelenom zonom i Postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda, javnost Leskovca želimo da upoznamo sa sledećim činjenicama Srpska napredna stranka ne želi da prisvoji tuđe rezultate, naročito ne projekat Zelena zona, jer je reč o jednom vrlo problematičnom, partijskom i uskointeresnom projektu koji nije ispunio svoju svrhu.

Premijer se kritički poneo prema njemu i uporedio ga sa izgradnjom luksuzne garaže iako ne postoji namera da se kupi automobil. Govoreći o Zelenoj zoni, premijer je dodao: Dete se rodilo valja ga ljuljati.Te dve metafore dovoljno govore o stavu republičke vlade o ovom projektu, koji je započela Demokratska vlast, potrošivši silan novac ni na šta.

Ipak zahvaljujući izuzetnim odnosima koje lokalna samouprava Leskovca ima sa republičkom vladom premijer je obećao pomoć oko Zelene zone, kako u dovođenju novih ozbiljnih i velikih investitora tako i u delu oslobađanja od nameta koji se nameću ili lokalnoj samoupravi ili potencijalnim investitorima prilikom zakupa zemljišta.

Međutim, ono što je važnije svakako je činjenica da je pre dvadesetak dana, republička vlada izdvojila 50 miliona dinara za sanaciju ogromnih problema koji postoje na glavnom gradskom kolektoru koji je građen u vreme Demokratske stranke, a bez kojeg postrojenje ne može da funkcioniše, već je samo ogromna betonska građevina bez funkcije.

 

Scroll to Top