„Simpo“ Vranje i Kompanija „Leov“ osnovaće privredno društvo „Simpo – Leov“, posao za 200 novih radnika

Na zajedničkoj sednici Nadzornog i Izvršnog odbora „Simpo“ ad Vranje, kojoj je prisustvovao i predsednik Sindikata, odobreno je zaključivanje Predugovora o zajedničkom ulaganju između „Simpo“ ad Vranje i Kompanije „Leov“ iz Velesa, Republika Severna Makedonija. Kako saopštava Nadzorni odbor vranjske kompanije, odlluka je doneta na osnovu detaljno obrazloženog pisanog predloga generalnog direktora Simpa, Slađana Disića.

„Simpo“ ad Vranje i Kompanija „Leov“ osnovaće privredno društvo „Simpo – Leov“, sa sedištem u Vranju, a čija će osnovna delatnost biti proizvodnja električnih aparata, opreme i uređaja, a pre svega bafera i bojlera. U novoosnovanoj firmi „Simpo“ ulaže građevinski objekat sa pripadajućom infrastrukturom, a Kompanija „Leov“ opremu i „know-how“. Ukupna vrednost investicije iznosiće oko 11 miliona evra.

Firma „Simpo Leov“ zaposliće 200 novih radnika, i to u prvoj godini realizacije investicije 100 i u drugoj još toliko, inače kompanija Leov je jedan od najvećih proizvođača bojlera na Balkanu.

Izvozno je orijentisana i godinama unazad razvija prodaju svojih proizvoda na tržištima u Austriji, Italiji, Grčkoj, Poljskoj, Švedskoj, Španiji, Portugalu, Albaniji, Turskoj, Malti, Rumuniji, Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovo i Metohiji, Gruziji, Saudijskoj Arabiji. Dolazak stranog investitora u „Simpo“ ad Vranje će doprineti razvoju privrede na devastiranom jugu Srbije i omogućiti da 200 mladih ljudi dobije posao.

Nadzorni odbor „Simpa“ zahteva od Izvršnog odbora kompanije da u potpunosti realizuje poslednju meru iz Unapred pripremljenog plana reorganizacije, a to je prodaja svih povezanih društava van osnovnog biznisa („Kondiva“, „Simpo Drvo“, „Simpo Vlasina“, „Simbi“ Crna Trava, „KCS“ Beograd i drugih, kao i nepokretnosti koje nisu u funkciji proizvodnje i prodaje nameštaja). Mera mora da se realizuje do izlaska Simpa iz Unapred pripremljenog plana reorganizacije u prvoj polovini 2024. godine – ističe se u saopštenju vranjske kompanije.

Unapred pripremljeni plan reorganizacije, koji je postao pravosnažan 21. februara 2019. godine, je izvršno sudsko rešenje, koje su u obavezi da sprovode svi organi i pojedinci u „Simpu“, ne obazirući se na dezinformacije koje se plasiraju u javnosti, naovdi se u saopštenju. Nadzorni odbor daje punu podršku generalnom direktoru i menadžmentu „Simpo“ ad Vranje u daljem radu.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top