PS: Sramotne laži DS S i Dveri o uredbi

Pokret socijalista saopštio je večeras da je sramotna količina laži koju je u današnjem saopštenju iznela koalicija DS S i Dveri na račun Vlade Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i ministra Aleksandra Vulina povodom Uredbe o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti.

Ovom Uredbom su, kako objašnjava PS u saopštenju, po prvi put siromašne opštine oslobođene sopstvenog učešća u sredstvima namenjenim za socijalnu zaštitu, što Vladi  koju su predvodili DS S/Dveri nije palo na pamet.

Kako PS navodi u saopštenju, još je sramotnije ako DS S/Dveri koji su godinama bila deo republičke vlasti ne poznaju osnove finansiranja socijalne zaštite, pa je Pokret socijalista spreman da Sandri Rašković Ivić, Bošku Obradoviću i njihovim saradnicima, ponudi besplatnu edukaciju iz oblasti socijalne zaštite.

PS pita i šta je politički program DS S/Dveri, koji navodno zagovaraju i zalažu se za brigu o porodici, a napadaju jednu ovakvu Uredbu Vlade koja upravo ima za cilj da pomogne siromašnim lokalnim zajednicama u nastojanju da svakom pojedincu omoguće dostojanstven život u krugu porodice.

Oni podsećaju i da je Sanda Rašković Ivić uvek umela sebe da oslobađa troškova kao prilikom stanovanja u Rimu kada je to za nju činila država, ali nije umela da se seti da to isto učini i za siromašne opštine, kao ni bilo ko drugi iz DS S/Dveri.

„Pokret socijalista pita Sandu Rašković Ivić da li će biti spremna da se javno izvini za sve laži u saopštenju kada na osnovu ove Uredbe deca ometena i razvoju u mnogim opština prvi put dobiju dnevni boravak, kada invalidna lica prvi put dobiju personalnog asistenta, a stari geranto domaćicu. Da li će biti spremna da se javno izvini za sve laži u saopštenju, kada zahvaljujući najvećem ulaganju u socijalnu zaštitu, do sada, svi u Srbiju budu imali iste migućnosti da tu zaštitu i dobiju“, navodi PS.

Ta stranka bi takođe volela i da dok se Sanda Rašković Ivić ne izvini, kaže kakav dogovor ima sa Bojanom Pajtićem i Demokratskom strankom, pošto od početka izborne kampanje medijski deluju maksimalno koordinirano.

„Da li je to otvorena najava obnavljanja njihove političke saradnje, kao što bismo voleli da znamo ko je kandidat DS S/Dveri za republičkog premijera. Naš kandidat je Aleksandar Vučić, a ko je vaš“, poručio je PS.

Koalicija DS S/Dveri saopštila je ranije danas da je Vlada Srbije Uredbom odobrila ministarstvu, na čijem je čelu Aleksandar Vulin, 400 miliona dinara „za kupovinu glasova socijalno ugroženih“.

DS S i Dveri tvrde da  „od 2012. obe vlade SNS kontinuirano krše Zakon o socijalnoj zaštiti, jer nisu donele neophodna podzakonska akta, a Uredbu usvajaju neposredno pred izbore, iako je ona nedovoljna za punu primenu zakona“.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top