Priprema planskih podloga za uređivanje i upravljanje humanim grobljima u Brzi, Lipovici i Strojkovcu kao i za izgradnju trafo stanice u Bratmilovcu

Na 12. sednici Komisije za planove Grada Leskovca održanoj 12.10.2023. godine razmatran je materijal sa Ranog javnog uvida Plana detaljne regulacije humanih grobalja u naseljenim mestima Brza , Lipovica i Strojkovce sa pristupnim saobraćajnicama , materijal u ovoj fazi izrade je bio izložen u prostorijama odeljenja za urbanizam uz objavljivanje u listu “Večernje novosti“ i na sajtu Grada Leskovca nakon čega nije bilo primedbi od strane zainteresovanih pravnih ili fizičkih lica. Za ovaj plan je doneta odluka o pristupanju izradi na jednoj od prethodnih sednica Skupštine grada Leskovca u cilju da se ovo osetljivo pitanje komunalnog opremanja seoskih sredina rešava i u udaljenim naseljima velikog prostornog područja grada Leskovca, za šta je iskazana potreba građana. Ova naseljena mesta su na različitim krajevima Prostornog plana grada Leskovca i biće u daljoj izradi nacrta detaljno razrađen planski dokument što znači da se planiraju svi neophodni sadržaji za ovu komunalnu namenu.

Ukupan obuhvat PDR-a u naseljenom mestu Brzi je okvirne površine 1,55 ha.

Ukupan obuhvat PDR-a u naseljenom mestu Lipovica je okvirne površine 3,11 ha.

Ukupan obuhvat PDR-a u naseljenom mestu Strojkovce je okvirne površine 2,21ha.

Osnovni cilj je dogradnja i rehabilitacija postojeće mreže grobalja. Koncepcija uređenja groblja podrazumeva zadržavanje postojećih humanih grobalja, uz planiranje neophodnih proširenja.

U skladu sa sanitarnim propisima i propisima o sahranjivanju, urediće se i opremiti sva groblja, nedostajućim grobljanskim građevinama i elementima grobljanskog uređenja (kapela, staze, rasveta, odmorište s česmom, klupe za sedenje, zaštitno zelenilo, ograda, redovno održavanje i dr).

Komisija za planove je donela zaključak sa pozitivnim mišljenjem na materijal za rani javni uvid i uputila dokument u dalju proceduru tj. u fazu izrade Nacrta plana. Obrađivač dokumenta je JP “Urbanizam i izgradnja Leskovac“.

Kao druga tačka sednice Komisije bio je Urbanistički projekat za urbanističko – arhitektonku razradu lokacije nove trafostanice u Bratmilovcu , za koji u toku javne prezentacije u trajanju od 7 dana nije bilo primedbi ili sugestija.

Cilj izrade Urbanističkog projekta je stvaranje urbanističkog osnova za izgradnju planirane trafostanice, u cilju obezbeđivanja veće sigurnosti snabdevanja potrošača električnom energijom na ovom konzumnom području, čime će dugoročno biti rešen porast potrošnje u ovom delu distributivne mreže.

Ovim urbanističim projektom vrši se promena pretežne namene u kompatibilnu namenu na šta je Komisija dala pozitivno mišljenje i uputila dokument Odeljenju za urbanizam Gradske uprave Grada Leskovca na potvrđivanje.

  

   

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top