Predsednik Opštinske izborne komisije u Lebanu saopštio preliminarne rezultate

„Na teritoriji Opštine Lebane, pravo glasa su imala 17.140 birača, glasanje se odvijalo na 42 glasačka mesta. Materijal sa glasačkih mesta koji je obrađen 100 postotni.
Ukupan broj glasača koji su glasali je 9.462 , što bi procentualno iznosilo 55,2 procenta.  Broj glasova koji su dati za ponuđeni odgovor DA je 8.034- 84,91 % dok je za ponuđeni odgovor NE glasalo 1.349- 14,26%“ – saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare Zlatko Nedeljković, predsednik Opštinske izborne komisije u Lebanu.

Nedeljković je rekao da je glasačkim odborima u četvrtak 13. januara 2022. godine podeljen celokupni izborni materijal, izvršena je dezinfekcija prostorija, podeljen je dezifenkcioni materijal, da bi se glasanje u Kovid uslovima obavilo po svim preporukama Kriznog štaba i u skladu sa Uputstvom za sprovođenje glasanja na republičkom referendumu raspisanom za 16. januar 2022. godine u uslovima epidemije zarazne bolesti Covid-19.

„Na teritotiji opštine Lebane, od strane CRTA koji je Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost, dodeljeno 5 posmatrača koji su kontrolisali postupak sprovođenja izbora na teritoriji opštine Lebane. Na svim mestima na kojima su bili, nisu uneli niti jednu primedbu o načinu sprovođenja referenduma. Zapisnici o radu Glasačkih odbora su kontrolisani i od strane Zavoda za Statistiku, i oni naravno nisu imali primedbe na zapisnike“ – ističe Nedeljković dodajući da su na članove glasačkih odbora imali pravo i predstavnici opozicije, koji su bili raspoređeni po odborima na kojima su dali predloge.

„Oni su imenovani od strane njihovih partija, ili pokreta, preko predsedika Skupštine RS i nakon toga su, preko službi RIKa, u OIK Lebane dostavljana rešenja o njihovom imenovanju. Tako da su i oni aktivno učestvovali u celokupni izborni postupak a ni oni nisu dali bilo kakve primedbe na zapisnike“.

Nedeljković je pohvalio sve glasačke odbore na teritoriji opštine Lebane, njihove predsednike, zamenike ,članove i njihove zamenike na zakonitom i efikasnom radu, koji se odvijao u jednoj odličnoj atmosferi.

„Takođe ne mogu izostaviti opštinsku izbornu komisiju i radnike opštinske uprave koji su nam pružili svu neophodnu pomoć, stavili svoje znanje i iskustvo na raspolaganju tog dana i još jednom pokazali da su bili na visini ovog zadatka“ – rekao je Nedeljković na današnjoj konferenciji za novinare.

infocentarjug,rs

 

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top