Pošta Srbije: Nacionalni nagradni konkurs „100 uspešnih poslovnih žena”, iz ruralnih i negradskih područja traje do 8. aprila

Pošta Srbije pozvala je preduzetnice iz ruralnih i negradskih područja da se do 8. aprila prijave na nacionalni nagradni konkurs ,,100 uspešnih poslovnih žena”. O ciljevima, iskustvima, kriterijumima za učešće i nagradama na konkursu, danas su u Privrednoj komori Srbije (PKS) govorili Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, Branislava Simanić,
direktorka Sektora za preduzetništvo PKS, i Dragana Janjić, suvlasnica i direktorka „Vinarije Aleksić” iz Vranja. Oni su uputili poziv preduzetnicama da se informišu u poštama i regionalnim privrednim komorama i da uzmu učešće u konkursu.

Sa ciljem osnaživanja i promocije ženskog preduzetništva, drugi nacionalni nagradni konkurs Pošte Srbije „100 uspešnih poslovnih žena”, otvoren je za preduzetnice, osnivačice i zakonske zastupnice malih preduzeća i udruženja u ruralnim područjima i ostalim negradskim sredinama sa teritorije cele Srbije. Informacije, uslovi konkursa i prijava dostupni su na internet stranici preduzetnice.posta.rs. Uspešnost prezentovanih poslovnih aktivnosti ili poslovne ideje, nagrade u oblasti poslovanja ili stvaralaštva, društveno-odgovorne aktivnosti, deo su kriterijuma za ocenjivanje.

Foto: Pošta Igor Đukanović

Za 100 najboljih kandidatkinja po oceni stručne komisije, Pošta Srbije obezbediće nacionalnu vidljivost u vidu besplatnog oglasnog prostora u više od 1.500 pošta širom Srbije, čime će njihovi biznisi postati vidljiviji i konkurentniji na tržištu roba i usluga. Pored predstavljanja u onlajn i štampanoj brošuri koja će bez naknade biti dostupna korisnicima poštanskih usluga u poslovnicama svih pošta u Srbiji, pobednice i njihovo poslovanje biće
predstavljeni na monitorima u poštama, na korporativnom sajtu i zvaničnim profilima Pošte na Instagramu, Fejsbuku, Linkedinu i Youtube kanalu.

„Dužnost nam je kao društveno-odgovornoj kompaniji da podržimo ekonomsko osnaživanje žena, razvoj preduzetništva i ženskog preduzetništva, da širimo saradnju i započnemo tradiciju kojom ostvarujemo uticaj na rast male privrede i ravnomerni privredni i regionalni razvoj. Polazeći od interesovanja, rezultata i uspeha prošlogodišnjeg konkursa, ove godine odlučili smo da podržimo žene iz ruralnih i negradskih područja, a Pošta Srbije ponovo će besplatnom promocijom nagraditi najbolje poslovne ideje i poduhvate. Pored besplatnog oglašavanja, obezbedićemo posebne pogodnosti za sve koje se opredele za poslovnu saradnjom sa Poštom. Verujemo da preduzetnice prepoznaju značaj ove inicijative za njihovo bolje pozicioniranje na tržištu i bolje poslovanje i da će se odazvati u velikom broju”, izjavio je Zoran Đorđević.

„Važno je da se u našem društvu stvara klima za podjednaki razvoj biznisa. Učestvovanjem u projektu preduzetnicama se doprinosi da se za njih čuje i da se zna za njihov biznis. To je vrsta besplatne reklame, a svi znamo da je marketing nešto najbitnije kada imamo svoj biznis”, rekla je Dragana Janjić.

„U našoj zemlji posluje oko 35 odsto preduzeća i preduzetničkih radnji koje su u vlasništvu žena. Taj broj svake godine sve više raste. Dosta toga smo uradili, dosta posla je pred nama, intenzivno ćemo raditi u narednom periodu da se taj broj poveća. Posebno ističemo važnost ekonomskog osnaživanja žena u ruralnim sredinama i negradskim područjima i zato smatramo da je ovakva vrsta promocije za dame koje posluju u tim sredinama od izuzetnog značaja. Koristim ovu priliku da pozovem sve naše članice, posebno one koje posluju u ruralnim predelima i negradskim sredinama, da se prijave na ovaj izuzetan konkurs”, poručila je Branislava Simanić.

 

https://radiomedvedja.com/uzivo/

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top