Počela rekonstrukcija ulice Đuke Dinić u Leskovcu

Počeli su radovi na izgradnji ulice Đuke Dinić koja se nalazi na putu ka Bogojevcu. Za ovu investiciju grad Leskovac je opredelio 1,2 miliona dinara, a odabrani izvođač radova je „Perica Jović preduzetnik AB KOP“ iz Vlasotinca.

„Radovi se izvode na osnovu ugovora o izvođenju radova i na osnovu Projekta za izvođenje radova i na osnovu saobraćajnog projekta privremene saobraćajne signalizacije. Projektnu dokumentaciju je izradilo JP „Urbanizam i izgradnja Leskovac“. Dužina ulice je 74 metara. Planirani su radovi na mašinskom i ručnom iskopuzemlje, izrada tamponskog sloja od šljunka debljine 30 cm na kolovozu i 20 cm na trotoaru, izrada tamponskog sloja od tucanika debljine 15 na kolovozu i 10 cm na trotoaru, ugradnja betonskih ivičnjaka, izrada kolovoza sa ugradnjom jednog sloja asfalta BNHS16 debljine 6 cm. Odvodnjavanje je rešeno preko gajger slivnika“, kazao je Novica Nikolić, direktor JKP „Urbanizam i izgradnja“.

U ime stanovnika ovog dela grada prisutnima se obratila se Vanja Hubač istakavši da je ova investicija od velikog značaja za ljude koji žive u ovom naselju.

„Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanoviću na svemu što se radi na teritoriji našeg grada“.

„Ovim će biti rešen problem koji nas je mučio preko 50 godina i zato želim da se u ime svih građana ove ulice zahvalim na ovom projektu, da i mi kročimo na asfalt posle toliko godina“, kazala je Nevena Jelenković, stanovnik ulice Đuka Dinić.

Podsetimo 2019. i 2020. godine je urađena rehabilitacija kolovoza u ulici Ivana Milutinovića, vrednosti 17.151.074,88 dinara kao i rekonstrukcija vodovodne mreže u celoj dužini od 420 metara, vrednosti 7,8 miliona dinara. Ujedno je u toku rekonstrukcija Bulevara Nikole Pašića koja predstavlja jednu od najvažnijih investicija u Leskovcu koja vredi 320 miliona dinara.

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top