OTVOREN KONKURS ZA SPORTSKU NAGRADU LESKOVCA

I ove, kao i prethodih godina, Leskovački sportski savez dodeljuje SPORTSKU NAGRADU LESKOVCA kao najviše priznanje za sportska dostignuća i rezultate ostvarene u 2015. godini.
Shodno članu 5. Pravilnika o Sportsoj nagradi Leskovca za ovu nagradu mogu konkurisati:

A) SPORTSKE ORGANIZACIJE:
1. Sportske ekipe – klubovi
2. Sportske organizacije
B) POJEDINCI – SPORTISTI:
– U muškoj seniorskoj konkurenciji
– U ženskoj seniorskoj konkurenciji
– U kategoriji muških sportskih nada
– U kategoriji ženskih sportskih nada
C) SPORTSKI STUČNjACI

D) SPORTSKI RADNICI:
– Za godišnji rad
– Za dugogodišnji rad
E) PEDAGOZI FIZIČKE KULTURE
F) POJEDINCI ZA RAD U DRUGIM ORGANIZACIJAMA
Rok za podnošenje prijave je 23. Decembar 2015. godine a  predlozi koji se upute posle naznačenog roka neće se uzimati u obzir.
Prijave za nagradu dostavljaju se u pisanoj formi sa obrazloženjem za svaki predlog posebno u kome obavezno navesti ostvarene rezultate predloženih kandidata, s tim da predloženi kandidat mora biti član sportske organizacije sa teritorije opštine Leskovac.
Prijave se dostavljaju na adresu: Leskovački sportski savez – za Sportsku nagradu Leskovca, ulica Ratka Pavlovića br 1/3.
Uručenje Sportske nagrade Leskovca obaviće se na prigodnoj svečanosti, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni.

Kriterijum za dodelu Sportske nagrade Leskovca, shodno članu 6. Pravilnika o Sportskog nagradi Leskovca, su:

A) SPORTSKE ORGANIZACIJE
– Sportske ekipe – klubovi
Ostvareni sportsko takmičarski rezultati na redovnim, prvenstvenim, kup, međunarodnim i ostalim državnim takmičenjima.
-Sportske organizacije
Ostvareni izvanredni rezultati u masovnoj fizičkoj kulturi i sportskoj rekreaciji; unapređenje i omasovljenje vanškolske aktivnosti, studenski sport, radničke sportske igre, sportske igre sela, osposobljavanje stručnih i amaterskih kadrova u oblasti fizičke kulture, sporta i sporske organizacije.

B) POJEDINCI – SPORTISTI
– Sportisti u seniornoj konkurenciji
Postignuti značajni sportski rezultati na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku godine.
-U kategoriji sportskih nada
Da je sportista uzrasta: pionir, kadet ili junior, da postiže izuzetne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima; da je član jedne od selekcija na nivou Srbije i da svojim rezultatima predstavlja sportsku nadu.

C) SPORTSKI STRUČNjACI
Da je sportski stručnjak – trener, postigao značajne rezultate u vrhunskom stvaralaštvu u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, odnosno sa ekipom ili pojedincem.

D) SPORTSKI RADNICI
-Za godišnji rad
Da je izuzetno angažovan u neposredan rad u klubu, društvu ili sportskom strukovnom savezu u opštini Leskovac u pogledu unapređenja i omasovljenje fizičke kulture i sporta; u stvaranju materijalnih, kadrovskih, organizacionih i drugih uslova za uspešnost sportske organizacije u kojoj je angažovan, i da radi na popularizaciji i afirmaciji sporta u opštini Leskovac.
-Za dugogodišnji rad
Da je sportski radnik bio angažovan – i to uspešno – u sportskim aktivnostima najmanje 20 godina bilo kao sportista, sportski stručnjak ili član rukovodstva u sportskim organizacijama u opštini Leskovac, i da je za svoj rad proglašavan zaslužnim članom od neke sportske organizacije u opštini i šire.

E) PEDAGOZI FIZIČKE KULTURE
Da je pokazao zapaženu aktivnost u Udruženju pedagoga fizičke kulture; uspešno organizovao vannastavne aktivnosti; postigao zapažene rezultate na sportskim
Takmičenjima i manifestacijama koje organizuje Opštinski savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje ili drugi sportski savez.

F) POJEDINCI ZA RAD U DRUGIM ORGANIZACIJAMA
Sportska nagrada Leskovca u ovoj kategoriji dodeljuje se novinarima, publicistima, lekarima i drugim licima koji svojim angažovanjem doprinose popularizaciji sporta i sportske rekreacije u opštini Leskovac.

GENERALNI SEKRETAR    PREDSEDNIK
Marina Arsić                         Dejan Dimitrijević

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top