OPŠTINU LEBANE POSETIO AMBASADOR IRANA – CILJ POSETE ZAVRŠETAK PREDBRANE "KLJUČ"

Opštinu Lebane danas je posetio ambasador Islamske Republike Iran, Njegova Ekselencija Majid Fahimpour a cilj ove zvanične posete je saradnja između opštine Lebane i Islamske Republike Iran.
„Cilj današnje posete je unapređenje saradnje u određenim oblastima, tačnije u oblastima vodosnabdevanja, energetike i poljoprivrede. U toku ove nedelje ugovorili smo jedan sastanak u ambasadi sa predstavnicima Irana, vezano za poljoprivredu a već sledeće nedelje za energetiku i vodosnabdevanje a sve u cilju za boljitak u našoj opštini“ – rekao je predsednik opštine Lebane dr Goran Janjić koji se ujedno i zahvalio ambasadoru na ovoj poseti.

ambasador irana 1
„Drago mi je što sam ovde među vama i nadam se uspešnoj saradnji sa opštinom Lebane i Irana. Srbija je naš prijatelj i imamo želju da obim saradnje podignemo na nivo koji je bio za vreme Jugoslavije, zato je naš cilj da obnovimo ekonomsku saradnju ali da se ta saradnja proširi i u novim oblastima. Obe zemlje imaju zajednički interes i mogućnosti “ – rekao je Majid Fahimpour, ambasador Irana.

ambasador irana
Predsednik opštine Lebane dr Goran Janjić je rekao da su u toku pregovori o uspostavljanju saradnje sa Republikom Iran koja je voljna da pomogne, kako bi se završila predbrana „Ključ“ i izgradila fabrika vode, a višak bi se izvozio u Iran.
Ambasador Irana Majid Fahimpour, pozvao je čelnike opštine Lebane, da budu njihovi gosti u Beogradu u sredu, i u periodu od 16. – 19. septembra kada će Srbiju posetiti delegacija Irana koja ima želju da sarađuje sa našom zemljom. Inače ovo je prva poseta ambasadora Islamske Republike Iran Srbiji van Beograda a tu čast imala je danas opština Lebane.

ambasador irana 2

Scroll to Top