Opštinski odbori SNS-a na KiM jednoglasni za ponovni izbor Vučića

Opštinski odbori SNS-a u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku saopšitli su da podržavaju kandidaturu aktuelnog lidera stranke Aleksandra Vučića za predsednika SNS-a.

Član Izvršnog odbora SNS-a i poverenik za KiM Zoran Milojević rekao je da su svi opštinski odbori Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji jednoglasno predložili da Aleksandar Vučić ponovo bude izabran za predsednika SNS-a.
Milojević je u saopštenju dostavljenom našoj redakciji naveo da su Vučića za „ponovni izbor za predsednika najjače političke partije u Srbiji predložili svi opštinski odbori SNS-a na KiM koji su proteklih dana održali odvojene sednice opštinskih odbora“.

Odluka je doneta u skladu sa Statutom SNS-a i dostavljena je Izvršnom odboru stranke,naveo je Milojević.

Naprednjaci iz četiri opštine sa severa KiM, smatraju da je potrebno pružiti snažnu podršku programskom kursu aktuelnog lidera SNS-a Aleksandra Vučića, kao i reformama koje sprovodi sa mesta predsednika Vlade Srbije.

„Vučićeva politika ekonomskog snaženja i jačanja međunarodnog kredibiliteta Srbije je jedina garancija trajnog prisustva i uticaja naše države na KiM, zaštite, opstanka i napretka srpske zajednice“, navodi se u zajedničkom saopštenju četiri odbora SNS-a sa Kosmeta.

Vučić je najzaslužniji za postizanje sporazuma o formiranju ZSO i najsnažniji garant da će ta krovna politička institucija Srba na KiM biti formirana.

„Želimo lidera koji u sebi objedinjuje energičnost, mudrost, odlučnost, progresivnost i patriotizam i zato smatramo da Vučić treba da ostane na kormilu SNS-a i Srbije. Uvereni smo da će i ostali odbori SNS-a na Kosovu i Metohiji, nakon što bude završen proces njihovog formiranja, bezrezervno podržati politiku i kandidaturu Aleksandra Vučića“, zaključuje se u saopštenju.

Kosovski naprednjaci navode i da je učlanjenje novih 5.000 članova u SNS na Kosovu u poslednjih nekoliko meseci, potvrda podrške Vučićevoj politici.

Vanredna sednica Izborne skupštine SNS-a biće održana 13. februara, a svi stranački organi biće birani tajnim glasanjem.

Scroll to Top