Opštini Medveđa 9 miliona dinara za projekat „Gejzir Kulture“

Na konkursu „Gradovi u fokusu“ Ministarstva kulture za 2024. godinu podržani su projekti 47 gradova i opština širom Srbije, koji su na ovaj način dobili priliku da obnove i adaptiraju ustanove kulture. Komisija je i kroz odabir projekata podržala ravnomernu obnovu ustanova kulture širom Srbije, dalji razvoj i stvaranje preduslova za osnaživanje kulturnih sadržaja. Lokalna samouprava Opštine Medveđa je ove godine konkurisala projektom „Gejzir Kulture“ koji podrazumeva – Uređenje enterijera za Kulturni centar, za koji je opredeljeno 8.000.000 i milion dinara za nabavku svetlosne opreme.

Gradovi i opštine u Srbiji pokazali su veliku zainteresovanost da i ove godine konkurišu za sredstva Ministarstva, što im pruža priliku da u saradnji sa ustanovama, umetničkim i drugim udruženjima registrovanim za obavljanje delatnosti kulture unaprede svoje kapacitete u kulturi i kulturnu ponudu. Izabrane jedinice lokalne samouprave poneće titulu – Grad u fokusu, koja će im omogućiti da budu prepoznate kao relevantni centri razvoja kulture i na taj način postanu vidljivije na kulturnoj mapi Republike Srbije i Evrope.

 

Putem ovog programa Ministarstva, finansirani su projekti rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i izgradnje ustanova kulture koje su decenijama bile devastirane i u najvećoj meri radile u otežanim uslovima. Na ovaj način biblioteke, arhivi, muzeji, kulturni centri, galerije, bioskopi, arheološki lokaliteti, srednjovekovna zdanja u poslednjih nekoliko godina dobili su novi sjaj i mogućnost da se održavaju kulturni programi najrazličitijih formi, a građani nove i moderne prostore za kulturni sadržaj.

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top