Opština Lebane raspisala JAVNI POZIV za dodelu stanova u okviru projekta „Budućnost se gradi“

На основу Уговора о донацији бр. UNOPS-SHAI-2021-Grant-016 од 01.07.2021. године, члана 9. став 1. тачка 1. Правилника о поступку и начину рада Комисије  и условима и мерилима за избор корисника социјалног становања и активне инклузије (усвојеног на Општинском већу општине Лебане 29.11.2021.године – број 04бр 02-309/1, Комисија за спровођење конкурса, бодовање и избор корисника  социјалних станова и мера социјалне инклузије,  расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ 

ЗА ДОДЕЛУ ПОМОЋИ ЗА ПОБОЉШАЊЕ УСЛОВА СТАНОВАЊА И СОЦИЈАЛНЕ ИНКЛУЗИЈЕ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ КАТЕГОРИЈА СТАНОВНИШТВА СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ ЛЕБАНЕ

Дана 01.07.2021. године потписан је Уговор о донацији (у даљем тексту „Уговор“) укупне вредности 490.111,63  ЕУР између Општине Лебане (у даљем тексту „Општина“) и Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (у даљем тексту „UNOPS“) којим се Општини додељује грант (бесповратна средства) у износу од 411.694,00 ЕУР од стране Европске уније за имплементацију пројекта „Будућност се гради“.

Члан 1.

ОГЛАШАВА СЕ додела помоћи за побољшање услова становања и социјалне инклузије социјално угрожених категорија становништва са територије Општине Лебане (у даљем тексту:  Помоћ), коју обезбеђује Европска унија у сарадњи са Општином.

Помоћ је предвиђена у оквиру две мере за побољшање услова становања и социјалне инклузије социјално угрожених категорија становништва са територије Општине:

  1. Додела стамбених јединица на коришћење на одређено време за социјално становање;
  2. Подршка путем мера активне инклузије за наведену категорију стамбене подршке.

Oва помоћ је намењена за пет циљних група социјално угрожених становника са територије Општине, за породице до максимално 5 чланова, ка којима су наведене мере усмерене, и то:

  • ЦИЉНА ГРУПА (А): жене жртве породичног насиља;
  • ЦИЉНА ГРУПА (Б): породице са чланом са инвалидитетом;
  • ЦИЉНА ГРУПА (В): припадници ромске популације;
  • ЦИЉНА ГРУПА (Г): младићи или девојке који су изашли из хранитељских породица;
  • ЦИЉНА ГРУПА (Д): социјално угрожени појединци и породице.

ДОКУМЕНТАЦИЈА:

ИЗЈАВА самохрани родитељ 016 Лебане

ИЗЈАВА подносиоца 016 Лебане

ПРИЈАВА на конкурс 016 Лебане

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top