OGROMNA GUŽVA NA GRANIČNOM PRELAZU HORGOŠ

Zadržavanja putničkih vozila na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz zemlje u Mađarsku jutros su višesatna, dok su na ulasku 90 minuta, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMS S).
Prema podacima Uprave granične policije, osetno veći broj vozila je tokom dana moguć i na manje frekventim graničnim prelazima kao što su Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš II, na kojima je radno vreme od 7-19 sati.
AMS S preporučuje korišćenje graničnih prelaza kao što su Kelebija ili Bački Breg na kojima su znatno kraća zadržavanja.
Na graničnom prelazu Batrovci zadržavanja na izlazu iz zemlje su 60 minuta sa tendencijom porasta. Na granici sa Crnom Gorom na graničnom prelazu Gostun, na izlazu vreme zadržavanja je oko 50 minuta.
AMS S podseća da je vreme zadržavanja na graničnim prelazima često promenljivo. Na naplatnim rampama otvoreni su svi raspoloživi kanali za naplatu putarine, ulažu se maksimalni napori i koriste sva raspoloživa sredstva da se ubrza prohodnost, trenutno nema zadražavanja na naplati putarine.

 

GRANICNI PRELAZ HORGOŠ

Scroll to Top