Održana prva sednica Štaba za vanrede situacije u Leskovcu

U sali Skupštine grada danas je održana prva sednica Štaba za vanrede situacije redovnog karaktera kojom je predsedavao komandant Štaba i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Na sednici je usvojena Odluka o izmeni odluke o organizacije i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji grada Leskovca. Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove, istakao je da je razlog izmene ove odluke usklađivanje sa Odlukom o ličnoj i materijalnoj formaciji jedinica Civilne zaštite koje obrazuju jedinice lokalne samouprave, a koju je doneo ministar unutrašnjih poslova.

Šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu izneo je Informaciju o preduzimanju mera u oblasti odbrane od poplava i nadležnosti grada Leskovca, gde je istakao da je najvažniji segment u odbrani od poplava izrada godišnjih Operativnih planova odbrane od poplava i naveo lokacije na kojima se razmatraju i planiraju radovi na sledećim lokacijama: sanacija i uređenje kanala Bare, korita Tulovske reke, kanala Bačinac, dela kanala Vodenički kanal, čišćenje propusta i korita kanala Koštan, Potok Vrbak u ulici Branka Radičevića, uređenje i regulacije korita Babičke reke.

 

Član Štaba za vanredne situacije Dragan Veličković izneo je Informaciju o stanju, spremnosti i kapacitetima Crvenog krsta na području grada Leskovca, o spremnosti za delovanje u vanrednim situacijama, dok je Informaciju o stanju i dovođenju sistema za javno uzbunjivanje (sirena) u funkciju izneo Aleksandar Kostić, zaposlen u Gradskoj upravi.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top