Održana 10. izložba suvenira

Turistička organizacija grada Leskovca domaćine je jubilarne 10.  izIožbe suvenira i turističkih publikacija. IzIožba je održana u holu Leskovačkog kulturnog centra. Pokrovitelj manifestacije koja je imala međunarodni karakter, obzirom da su kao izlagali učestvovali predstavnici Republike Srpske i Bugarske, bio je grad Leskovac. IzIagači su se takmičili u 11 kategorija.

12. novembra 2008. godine imao sam zadovoljstvo i čast da otvorim prvu lzložbu suvernira i turističkih publikacija koju je, takođe, organizovala Turistička organizacija Leskovac. Činjenica da danas organizujemo desetu po redu, svedoči o značaju ovakve jedne manifestacije. O njenom kvalitetu govore suveniri i publikacije koje je danas izIožilo četrdesetak izlagača iz zemlje i inostranstva  rekao je otvarajući manifestaciju gradonaćelnik Leskovca Goran Cvetanović.  
“Ovo je dobar naćin da predstavimo našu istorijsku i kulturnu baštinu, kao i prirodna bogatstva. Raduje me što mogu da kažem da i te kako imamo šta da ponudimo turistima koji dodu u naš grad od Roštiljijade, Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, Jašunjskih manastira, kupališta i hidrocentrale u Vučju, muzeja u Strojkovcu, Paprikarijade itd.” naglasio je Cvetanović
Danas u turističkim kretanjima učestvuje veliki broj Ijudi. Globalizacija, industrijska, tehnološka i saobraćajina revolucija, uticali su na pozicioniranje turizma kao jednog od važanijih faktora ekonomskog razvoja u svetu. Uzimajući to u obzir moramo još više raditi na razvijanju naše turističke ponude, a ovakve manifestacije daju veliki doprinos.
 X lzložbu suvenira i turistiških publikacija ne označavamo ni tradicionalno ni jubilarno smatrajući praznikom svaki dan kada se lepote naše Srbije i bogata tradicija, na koju se oslanja naša svakidašnjica, na osmišljeno umetnički nadahnut i znanjem upotrebljen način prezentuje, a to i ovogodišnja i predhodne izIožbe na najbolji način potrvruju kazao je direktor TOL-a Nebojša Kocić.
Nakon trodnevnog žiriranja, tročlani žiri, sastavljen od eminentnih leskovačkih likovnih i književnih umetnika i predstavnika Visoke poslovne škole strukovnih poslovne škole strukovnih studija i Turistiake organizacije grada Leskovca je dodelio nagrade.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top