OD VEČERAS KIŠA I NEPOGODE

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će danas na jugoistoku i istoku Srbije biti veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 35 do 37 stepeni i da su posle podne i uveče moguće kratkotrajne lokalne vremenske nepogode.

U Srbiji će se danas najviša dnevna temperatura vazduha kretati od 24 stepena na severozapadu do 37 stepeni na jugu i istoku.

Posle podne i uveče kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom ocekuju se i u zapadnim i centralnim krajevima, a lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode.

Vetar će biti slab i umeren, povremeno jak, južnih pravaca, posle podne u severnim i zapadnim krajevima u skretanju na severozapadni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 12. septembra, u nedelju biti promenljivo oblačno i osetno svežije vreme, na severu uglavnom suvo, a u centralnim i južnim krajevima mestimično sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Do kraja perioda zadržaće se promenljivo oblačno i relativno sveže vreme, ponegde sa retkom pojavom kratkotrajne kiše ili poslepodnevnih pljuskova sa grmljavinom.

Najviša temperatura vazduha u većini mesta kretaće se od 20 do 25 stepeni.

 

izvor: Tanjug

Scroll to Top