Očekuje se više od pola miliona posetilaca na Roštiljijadi

Dvadesetšesta Roštiljijada je na samom pragu, pripreme su toku a očekuje se rekordna posećenost ove tradicionalne manifestacije u Leskovcu,čak više od pola miliona posetilaca.
Roštiljijada će se održati od 31.avgusta do 6. septembra u centru Leskovca.
Ove godine planirana su 32 štanda a cene za zakup istih se nisu menjale. U zoni A cena zakupa je 6.199 a u zoni B 4.651 dinara. Prva licitacija biće održana u subotu 15. avgusta od 15 sati u sali Skupštine grada a druga 20. avgusta. Ukoliko se prostor ne zakupi pristupiće se prodaji putem slobodne pogodbe ali se ni tada neće ići ispod neke standardne cene. U Turističkoj organizaciji Leskovac očekuju da će svoja mesta najpre zauzeti roštiljdzije sa naših prostora.
„Kao i svake godine, tako i ove, pripremili smo jako bogat muzički progam i tradicionalna takmičenja koja su sastavni deo ove gurmanske manifestacije“ – rekla je Tina Stojanović, potparol Turističke organizacije Leskovac i dodala da će se takmičenje za najveću pljeskavicu održati u Četvrtak 03. avgusta od 18:30 na platou ispred centralne pozornice.
Ovogodišnju Roštiljijadu pomogla je Vlada Srbije sa 4 miliona dinara a grad Leskovac će pružiti logističku podršku kao i ostala javna preduzeća.
Što se tiče inspekcijske službe, ove godine će biti jako rigorozni.

Muzički program:

Ponedeljak – „Piloti“
Utorak – „Pinkove Zvezde“
Sreda – „Van Gog“
Četvrtak – „Miroslav Ilić“
Petak – „Legende“
Subota – „Zvezde Granda“

Leskovac-Rostiljijada-a

Scroll to Top