Obeležen Dan opštine Medveđa

Na današnji dan, 20. maja 1944. godine formirana je Prva srpska divizija u Gajtanu, nakon čega je Gornja Jablanica osobođena od okupatora u Drugom svetskom ratu. Ovaj dan obeležava se kao Dan opštine Medveđa. Oni koji ne poznaju svoju prošlost, oni nemaju ni budućnost, a građani Medveđe dobro poznaju i poštuju svoju prošlost, kazao je u svom obraćanju prisustnima predsednik opštine Medveđa Dragan Kulić. On je ovom prilikom naveo i veliki broj započetih i realizovanih projekata u proteklih godinu dana, što kako je naglasio daje nadu da Medveđa ima svetlu budućnost.

This slideshow requires JavaScript.

Prema rečima predsednika Kulića, opština Medveđa je u prethodnoj godini imala četiri jako značajna projekta, od kojih su neki završeni a na nekima se radovi privode kraju. Jedan od njih je projekat rekonstrukcije Kulturnog centra u Sijarinskoj banji, koji je realizovan u saradnji sa Ministarstvom za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, rekonstrukcija rimskog kupatila u saradnji sa Minstarstvom privrede Vlade Srbije, i rekonstrukcija sportskih terena koji je realizovan sa Ministarstvom turizma i omladine. Najznačajniji projekat kako je istakao Kulić, svakako je izrada projektno – tehničke dokumentacije za uređenje čitavog prostora u Sijarinskoj Banji, koji sprovodi opština Medveđa u saradnji sa Ministarstvom za koordinaciju ravnomernog regionalnog razvoj, a sa čijom će se realizacijom stvoriti uslovi da ova predivna banja dobije mesto koje joj pripada na turističkoj mapi naše zemlje ali i potpuna pristupačnost osobama sa invaliditetom, po čemu će ova banja biti jedinstvena u Srbiji. Prema njegovim rečima, projekat podrazumeva rekonstrukciju Hotela Gejzer, izgradnju pasarele do samog izvora, rekonstrukciju blatnog bazena i restorana, rekonstrukciju svih izvorišta, izgradnju toplotne podstanice i izgradnju novog hotela.

Kulić je sa ponosom istakao i činjenicu da je u ovoj opštini, po prvi put u organizaciji sa Ministarstvom za rad, boračka i socijalna pitanja, organizovana podela boračkih spomenica borcima ratova od 1990 -1999 god. Pored navedenog  ulagalo se u infrastrukturu, pa je tako veliki broj puteva izgrađen i rekonstruisan, od kojih je svakako najznačajniji put preko Radan planine, deonica Donji – Gornji Gajtan, kao i desetine asfaltiranih puteva u brojnim Mesnim zajednicama, završena je prva faza vodovoda Lece – Brence, u zoni sporta urađena je trim staza, potom  dečji mobilijar i sprovedena akcija pošumljavanja u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine, kazao je predesednik opštine Medveđa.

This slideshow requires JavaScript.

Pored navedenog realizovan je i veliki broj projekata u oblasti kulture, sporta, privrede i poljoprivrede, i drugih oblasti života, a jedan od najlepših je svakako, projekat izgradnje pet kuća, za zbrinjavanje socijalno najugroženijih višečlanih porodica, koji je realizovan na inicijativu Vladike Arsenija a u saradnji opštine Medveđa i Srpske pravoslavne crkve.

This slideshow requires JavaScript.

Obeležavanju Dana opštine Medveđa, prisustvovali su savetnici u Vladi Republike Srbije, predstavnici službe koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, prestavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane, predstavnici sudova, javnog tužilaštva, gradova i opština, preduzeća i udruženja građana. Ovom prilikom dodeljene su i nagrade i priznanja građanima, udruženjima i kolektivima koji su postigli značajne rezultate u oblasti kulture, poljoprivrede, humanosti i rada u prethodnoj godini.

This slideshow requires JavaScript.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top