Obaveštenje za poljoprivrednike sa teritorije opštine Bojnik

Budžetski fond za razvoj poljoprivrede obaveštava sva registrovana poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Bojnik u aktivnom statusu,da je na osnovu Pravilnika o određivanju područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi”Službeni glasnik RS” broj 102/2018 godine od 21. decembra 2018.godine, sva naseljena mesta na teritoriji opštine Bojnik su mesta sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi,i Pravilnik važi u naredne tri godine.

Pravilnik je izuzetno značajan jer omogućuje poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine Bojnik određene povlastice i to:

Količina mleka po kvartalu za premiju iznosi 1.500 litara,

Poljoprivredna gazdinstva ostvaruju pravo na podsticaje u stočarstvu za tov junadi za najmanje tri grla,

Poljoprivredna gazdinstva ostvaruju pravo na podsticaje za najmanje 10 priplodnih ovaca i ovnova,

Poljoprivredna gazdinstva ostvaruju pravo za najmanje 5 priplodnih koza,

Podsticaji za tov junadi iznose 15.000 dinara po grlu u tovu, i

Podsticaji za krave za uzgoj teladi za tov u iznosu od 20.000 dinara po grlu,tj.za one krave koje nemaju HB brojeve.

 

(Kraj)

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top