NUNS I NDNV: POKRENUTI HITAN POSTUPAK PROTIV POLICAJCA NASILNIKA

Beograd, Niš – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zatražili su juče da se hitno pokrene postupak protiv policajaca koji su pretukli niškog novinara Predraga Blagojevića.
U saopštenju se navodi da je Blagojevića, u noći između subote i nedelje, na jednom od ulaza na festival „Nišvil“, priveo policajac koji ga je dva puta uradio u glavu dok ga je vodio do „marice“. Prethodno se Blagojević na zahtev policajca legitimisao, pokazujući novinarsku legitimaciju i objasnio da kod sebe nema ličnu kartu, piše u saopštenju.
Kako je navedeno, policajac je Blagojeviću više puta grubo ponovio: „Šta se praviš pametan“. „Onda sam uzeo telefon da pozovem nekog da potvrdi moj identitet, međutim, policajac mi je uzeo mobilni, i stavio mi ruke na leđa. Dok su me vodili ka marici, dva puta me je udario u glavu, o čemu imam i potvrdu iz „Hitne“, rekao je Blagojević.
U saopštenju se navodi i da je načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović izjavio da je veoma iznenađen ovim što se dogodilo. „Proverićemo sve do detalja, ako su policajci to uradili, ja ću sve da ih sankcionišem maksimalno. Međutim, moramo najpre sve to da ispitamo do najsitnijih pojedinosti“, dodao je Grekulović.
Takođe, u saopštenju se podseća da ovo nije prvi put da niški policajci zlostavljaju Blagojevića. „Pre nekoliko godina su ga držali u policijskom podrumu bez prozora i svetla, bez toaleta i vode, takođe sa izgovorom da proveravaju njegov identitet“, ukazali su NUNS i NDNV.

Autor: D. D.

Izvor:Danas

 

Scroll to Top