NSZ: Od 1. januara nezaposleni mladi počinju praksu kroz projekat „Moja prva plata“

Nacionalna služba za zapošljavanje je objavila konačnu Listu poslodavaca sa brojem izabranih kandidata na odobrenim pozicijama, koja je dostupna na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs i www.nsz.gov.rs.

Na javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ odazvalo se ukupno 9.449 poslodavaca koji su oglasili 16.482 pozicije za 24.294 izvršilaca.

Nakon obrade prijava poslodavaca odobreno je ukupno 14.337 pozicija za 21.421 izvršilaca kod 8.119 poslodavaca.
Od preko 13.000 prijavljenih mladih, 9.733 mladih je konkurisalo na oglašene pozicije poslodavaca.

Nakon sprovedenog postupka izbora kandidata od strane poslodavaca, mogućnost da se uključi u program će dobiti 7.650 mladih kod 4.570 poslodavaca na 7.462 pozicije.

U periodu od 01.01.2024. do 19.01.2024. godine sledi potpisivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i izabranih kandidata. Kandidati će ući u kompanije u kojima će sticati svoja prva radna iskustva, neophodna znanja i veštine u istom periodu.

Program „Moja prva plata“ traje devet meseci, a za to vreme Nacionalna služba za zapošljavanje kandidatima sa završenom srednjom školom mesečno će isplaćivati 28.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 34.000 dinara.

Program realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top