Nastavljeni radovi na zapadnoj vodovodnoj mreži

U okviru druge faze KFV projekta u opštinama srednje veličine na jugu Srbije, nastavljeni su radovi na rekonstrukciji distributivne vodovodne mreže u zapadnom delu grada.

Leskovac – “Zapadni cevovod“ podrazumeva rekonstrukciju potisnog cevovoda od pumpne stanice Vinarce do rezervoara Podrimce, i od rezervoara Podrimce do prekidnih komora Belanovce i Milanovo. Ovi radovi uključuju i rekonstrukciju prekidnih komora, kao i crpne stanice Vinarce i izgradnju nove buster stanice.
„Razlozi za rekonstrukciju postojećih cevovoda su česti kvarovi, starost mreže i neodgovarajuća vrsta materijala, što dovodi do značajnih gubitaka vode i problema u vodosnabdevanju“ rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je obišao ove radove.

Zapadni cevovod 004 Zapadni cevovod 005

„Predviđene polietilenske cevi sa oznakom pe-er-ce predstavljaju novinu u materijalima koje ugrađujemo i imaju sa spoljne strane dodatnu površinsku zaštitu od mehaničkih oštećenja, pa prilikom izvođenja radova nije potrebna ugradnja peska ispod i iznad cevi“ objasnila je Kosara Ilić, direktorka JKP „Vodovod“.
Pored potisnog cevovoda na mestima gde postoje potrošači planira se i izgradnja sekundarnog cevovoda za povezivanje potrošača. Dužina planiranog cevovoda je 8 120 metara. Izvođač radova je Telekomunikacija Blace, a vrednost investicije je oko 630 000 evra. 

Zapadni cevovod 003 Zapadni cevovod 002

Ovaj cevovod snabdeva stanovnike: Vinarca, Podrimca, Milanova, Kaštavara, Karađorđevca, Petrovca, Dušanova, Belanovca, Donjeg Stopanja, Priboja i Zalužnja. Radovi su počeli početkom ovog meseca, a njihov završetak planira se početkom iduće godine.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top