Nastavak programa „Moja prva plata“ i u 2021. godini

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije ukazalo je, povodom Međunarodnog dana mladih, na to da je kontinuirano poboljšanje uslova za život i rad mladih jedan od glavnih prioriteta rada Ministarstva i Vlade.

Ulaganje u mlade, njihovo obrazovanje, stvaranje uslova za sticanje prvih radnih iskustava jeste ulaganje u budućnost, razvoj i prosperitet države u svim oblastima.

Ministarstvo ukazuje na to da je zapošljavanje mladih jedan od ključnih strateških ciljeva države.

U skladu sa tim, Vlada Republike Srbije je na predlog Ministarstva 2020. godine pokrenula program „Moja prva plata“, kojim su 8.224 mlade osobe dobile priliku da po prvi put zasnuju radni odnos.

Vodeći se dobrim rezultatima tog programa, zadovoljstvom mladih i poslodavaca, Vlada Republike Srbije odlučila je da se program „Moja prva plata“ nastavi i u 2021. godini.

Ove godine će 10.000 mladih, mlađih od 30 godina, imati priliku da svoje stečeno znanje pokažu i u praksi. Ponosni smo na to što možemo mladima da pomognemo u njihovim prvim koracima na putu ka stvaranju sjajnih karijera, rekla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Ministarstvo će u narednom periodu raditi na svim programima koji imaju za cilj podsticaj zapošljavanja u Srbiji, a posebno zapošljavanje mladih osoba.

U skladu sa politikom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i politikom Vlade Republike Srbije, Ministarstvo će nastaviti da podržava mlade, da stvara dobar privredni ambijent, da usklađuje zapošljavanje mladih i podršku privrednom sektoru i da unapređuje njihov položaj na tržištu rada, navodi se u saopštenju.

 

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top