Miša iz Leskovca živi u trošnoj kući bez struje, vode i hrane

Tridesetčetvorogodišnji Miša Stevanović živi u Leskovcu, u trošnoj kući bez struje, vode i najosnovnijih uslova za normalan život, a što je najgore i bez hrane.

Devedestih godina sa roditeljima i sestrom Miša Stevanović izbegao je iz Bosne i Hercegovine od rata i pustošenja. Kako sam kaže došli su u Leskovac jer je otac bio poreklom odavde, ali sreću nikada nisu našli. Ubrzo mu se otac razboleo i zbog teških psihičkih smetnji do kraja života lečen je na psihijatriji. Godine 2005. Miši umire sestra, a 2013. i majka. On ostaje sam na svetu i pokušava da se bori za egzistenciju.

Miša ističe da je od 13. godine počeo da radi i izdržava porodicu ne libeći se i najtežih poslova koji su ga onemogućili da se dalje školuje. Pre nekoliko godina i Miša doživljava tešku povredu glave prilikom rada, a kao posledica toga dolazi i poremećaj ravnoteže i nesposobnost za rad.

Miša od povrede do danas ne živi nego preživljava, zavisi od dobre volje komšija i sugrađana koji mu ponekad daju da nešto pojede. U međuvremenu postaje korisnik socijalne pomoći koja iznosi oko 7.000 dinara i koju prima 9 meseci, uz 3 meseca pauze.

Zbog nesposobnosti za rad ne može da plaća račune koji se gomilaju jer kako kaže od socijalne pomoći ne može ni da kupi lekove i prehrani se. Zbog duga ubrzo mu isključuju struju, a zatim i vodu. Sa kamatom račun za struju iznosi 56.000, a za vodu oko 40.000 dinara.

Miša ističe da kuću ne može da proda jer nema novac da je zbog komplikovane pravne procedure prebaci na svoje ime, a zbog bolesti ne može da nađe posao. Jedino ostaje da mu dobri ljudi pomognu onako kako mogu i umeju jer ovo može da zadesi bilo kog od nas…  Ovom nesrećnom čoveku sada su najpotrebnija drva za ogrev da pregura zimu, a voleo bi i da se reši dugova kako bi mu opet bila uključena struja i voda.

Nečije malo Miši može značiti mnogo ……

(Kraj)

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top