Ministarstvo odbrane i Vojska primaju nove vojnike

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pokrenuli su proceduru za kontinuirani prijem profesionalnih vojnika u komande, jedinice i ustanove Vojske Srbije do popune radnih mesta a mogu se prijaviti kandidati koji imaju srpsko državljanstvo, služili su vojni rok sa oružjem i mlađi su od 30 godina.

Obrazac prijave za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika kandidat može dobiti, popuniti i podneti svakog radnog dana u vremenu od 08,00 do 14,00 časova, na sledećim adresama vojnih pošta:
u mestu službovanja Bujanovac
– za vojne pošte 3924 Bujanovac, 4986 Bujanovac i 5006 Bujanovac: Baza „Jug“, naselje Borovac bb, Bujanovac
u mestu službovanja Vranje
– za vojne pošte 4984 Vranje i 4996 Vranje: kasarna „1. pešadijski puk Knjaza Miloša Velikoga“ ul. Kraljevića Marka 2, Vranje
– za Vojnu poštu 4993 Vranje: kasarna „1300 kaplara“ ul. Proleterskih brigada bb, Vranje
u mestu službovanja Leskovac
– za Vojnu poštu 4445 Leskovac: kasarna „Vojvoda Petar Bojović“, ul. Kralja Milutina bb, naselje Donje Sinkovce-Leskovac
u mestu službovanja Negotin
– za Vojnu poštu 6002 Zaječar: kasarna „Nikola Pašić“ ul. Nikole Pašića bb, Zaječar

u mestu službovanja Niš
– za vojne pošte 1575 Niš, 4108 Niš, 4504 Kraljevo, 4667 Niš i 4999 Niš: kasarna „Mija Stanimirović“ Jadranska bb, Niš
– za vojne pošte 2079 Niš, 4650 Niš, 4983 Niš i 5464 Niš: kasarna „Knjaz Mihailo“ ul. Čegarska bb, Pantelej-Niš
– za Vojnu poštu 5019 Kruševac: kasarna „Knjaz Mihailo“ ul. Čegarska bb, Pantelej-Niš i ul. Kej Kolo Srpskih sestara bb, Niš
– za Vojnu poštu 6006 Niš: kasarna „Aerodrom“ ul. Sarajevska bb, Niš

Opširnije na  www.mod.gov.rs/cir/11417/popuna-radnih-mesta-profesionalnih-vojnika-na-odredjeno-vreme-u-vojsci-srbije-11417

Selekcija kandidata iz građanstva za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika realizuje se u tri dela. U prvom delu, u trajanju od jednog dana, kandidati podležu opštem lekarskom pregledu i proveri fizičke sposobnosti. Radi provere fizičke sposobnosti kandidati su u obavezi da sa sobom ponesu sportsku opremu: patike, trenerka-šorc, majica (sopstveni izbor). U drugom delu, u trajanju od jednog dana, kandidati podležu psihološkoj proceni. U trećem delu, u trajanju od jednog dana, kandidati podležu medicinsko-zdravstvenoj proceni.

Izborni postupak će se sprovesti samo među kandidatima koji ispunjavaju uslove za prijem na radno mesto za koje su se prijavili.

Postupak izbora kandidata sprovodi se po principu eliminacije, tako da neispunjavanje kriterijuma na prethodnoj proveri-proceni isključuje upućivanje na dalje provere-procene.

Kandidati, koji sa najboljim rezultatom ispune merila za izbor, biće upućeni na medicinsko-zdravstvenu procenu u nadležnu vojnozdravstvenu ustanovu, radi utvrđivanja zdravstvene sposobnosti za profesionalnu vojnu službu.

Za kandidate biće izvršena bezbednosna provera za prijem na rad u Vojsku Srbije.

Izvor:mod.gov.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top