Ministarka Vujović i gradonačelnik Cvetanović potpisali Aneks 4 ugovora o sufinansiranju izgradnje Postrojenja

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović potpisala je sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem aneks ugovora, na osnovu kojeg će ministarstvo dodeliti gradu još 42,44 miliona dinara za puštanje u rad prve faze Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu, što je preduslov za puštanje u rad druge faze postrojenja.

Kako je prilikom potpisivanja ugovora kazao gradonačelnik Goran Cvetanović ovo je višegodišnji projekat za koji je još 2005. godine podignut kredit, a gradnja je započeta 2008. godine.

On je međutim podvukao da je prethodna leskovačka vlast učinila niz propusta što je dovelo do problema među kojima je najvažniji bio vezan za propadanje cevi usled nestručnog projekta.

Ovim ugovorom smo rešili problem i stvorili uslove za rad prečistača u narednom periodu, koji će pokriti potrebe 86.000 stanovnika Leskovca i okoline. Ovim iznosom finansiramo osposobljavanje linije vode u prečistaču, koja je uslov za rad linije mulja. Voda u prečistač stiže preko gradskog kolektora, koji je država finansirala iznosom od skoro pola milijarde dinara, i za koji je danas izdata upotrebna dozvola. Budući da su uslovi ispunjeni, očekujem da se sistem u narednom periodu stavi u funkciju, rekla je Vujović.

Vujović je dodala da se iz donacije Kraljevine Holandije finansira i proširenje kanalizacione mreže, kojom će biti obuhvaćeno 16 mesta koja gravitiraju ka Leskovcu, sa oko 20 hiljada stanovnika.

Vujović je istakla da pored podrške izgradnji modernog sistema za prečišćavanje otpadnih voda, ministarstvo u Leskovcu sa gotovo 20 miliona dinara sufinansira i drugu fazu rekonstrukcije Kotlarnice Crvena zvezda, kao i pošumljavanje devastiranog dela park šume Hisar i dela kod reke Veternice.

Nastavićemo da podržavamo dobre projekte kojima zajedno na bolje menjamo ekološku sliku Srbije. Planiram da obiđem svako selo i grad u kojima realizujemo projekte. Briga o životnoj sredini nema alternativu i to je ono na čemu svi moramo zajedno neprestano da radimo, poručila je Vujović.

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top