MEDVEĐA: Arsić održao sastanak sa predstavnicima mesnih zajednica i političkih partija – Tema projekcija budžeta za 2019. godinu

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić održao je u proteklih nedelju dana sastanke sa predstavnicima mesnih zajednica na teritoriji opštine Medveđa, kao i sa predstavnicima političkih stranaka kako bi uključio i obuhvatio sve relavantne činioce u projekciji budžeta za 2019. godinu.

Budžet opštine Medveđa će biti projektovan i na osnovu predloga građana, koji su u proteklom periodu imali mogućnost da svoje sugestije predlože putem pisanih predloga, koji su mogli da dostave u prostorijama Opštinske uprave, trenutno izmeštene u zgradi Komiteta.

Na sastanku sa mesnim zajednicama tema je bila sumiranje rezultata u tekućoj godini, gde su predsednici MZ mogli da iznesu svoje probleme kako bi se u projektovanju budžeta za 2019. godinu imalo u vidu šta je alarmantno, koji su problemi i koje su to relacije u putnoj i atarskoj infrastrukturi koje treba najpre raditi.

“Ono što će biti prioritet po svim mesnim zajednicama i za sledeću godinu je sređivanje atarskih puteva. Uprkos dosta odrađenih pravaca u ovoj godini, opština Medveđa je razuđeno naseljena i dosta je zahteva stizalo tokom godine za rešavanje putnih problema. Pored ovog, građani su se obraćali za pomoć i povodom čestih prekida u napajanju električnom energijom, autobuskim prevozom, kao i slabim signalom mobilne telefonije po mesnim zajednicama. Inicirali smo sastanak sa predstavnicima EPS-a iz Leskovca koji će pomoći u rešavanju problema. Upućen je dopis i nadležnom ministarstvu kako bi probleme sa napajanjem po mesnim zajednicama rešili što hitnije. U toku nedelje počinje akcija raščićavanja elektro mreže, nabaviće se novi rastavljač i popraviti postojeća dva, dok će se na Tularskom pravcu zameniti dotrajali drveni stubovi.

Strateški je bitno i to da će se nastaviti druga linija napajanja, tkz. prstenasto napajanje od Klajića ka Medveđi, kako bi stanovnici opštine Medveđa imali alternativno napajanje električnom energijom”– istakao je dr Nebojša Arsić.

U pripremi je izmena Statuta opštine Medveđa u skladu sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi, kojim će se naći rešenje da sve mesne zajednice u skladu sa Zakonom dobiju svoje legalne i legitimne predstavnike, obzirom da u mnogim mesnim zajednicama nema izabranih lica koji će ih voditi. Predsednik opštine je predložio da se u narednom periodu još više radi na saradnji sa mesnim zajednicama.

Na sednici Opštinskog Veća zajednički stav je da treba znatno više sredstava izdvojiti za poljoprivredu, puteve, omladinu i podsticanje širenja porodice.

Sredstva planirana za Budžet u 2019. godini odrediće se prioritetno, pri čemu će se nastojati da se u okviru budžetskih rezervi što više izađe u susret građanima.

(Kraj)

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top