"MEDKOMTEK" OTVARA NOVU FABRIKU U LESKOVCU

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potpisao je danas memorandum o saradnji sa predstavnicima kompanije „Medkomtek“ iz Barselone, koja će u toku naredne godine otvoriti svoj proizvodni pogon u Leskovcu.
„Grad je spreman da ovoj kompaniji dodeli lokaciju površine 1,5 hektara jer je naš interes zapošljavanje naših sugrađana. Ova kompanija planira da za početak zaposli 50 radnika a kasnije bi došlo i do povećanje proizvodnje odnosno po povećanje broja zaposlenih“ – rekao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.
Reč je o kompaniji koja proizvodi savremenu medicinsku tehnologiju.
„Ova kompanija postoji već 12 godina, naša aktivnost je na teritoriji Španije, Italije i Portugalije i u planu je proširenje kompanije u zemljama regiona a pre svega Srbije. Mi se bavimo proizvodnjom medicinske opreme i maske za anesteziju. Ovde bi proizvodili aparate za dijagnostiku sa kojim aparatom bi mogla da se otkrije bilo koja bakterija“ – rekao je Dragan Škrbić, zastupnik ove kompanije za Jugoistočnu Evropu.
Potpisivanjem memoranduma grad Leskovac se obavezao da u naredna tri meseca obezbedi sve dozvole neophodne za realizaciju ovog projekta čija je vrednost oko 2 miliona eura.

CVETANOVIC - NOVA FABRIKA1

Scroll to Top