LESKOVAC: ZA DOBRO UPRAVLJANJE GRADOM

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potpisao je sa predstavnicima razvojnog programa Evropski PROGRES koji finansiraju Vlada Švajcarske i Evropska unija, Memorandum o razumevanju o aktivnostima u oblasti dobrog upravljanja.

Ambasador Švajcarske u Srbiji Žan Danijel Ruh čestitao je predstavnicima 34 lokalne samouprave na prepoznavanju značaja koji će sistematski da unese promene neophodne za stabilan i trajni razvoj.

Kroz implementaciju principa dobrog upravljanja, naročito kada je u pitanju sprovođenje participativne politike i prakse, lokalne vlasti će znati kako da svoje obaveze ispunjavaju u skladu sa izraženim potrebama svih građana, transparentno i efikasno. Onog trenutka kada se izgradi taj odnos gde svi rade na boljitku svoje zajednice i to postane trajna praksa, moćićemo da kažemo da smo ostvarili svoj cilj unapređenja lokalnih zajednica – dodao je Ruh.

Ovom prilikom govorili su i Gream Tindal, menadžer razvojnog programa Evropski PROGRES i Ivan Bošnjak, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

cvetanovic potipan ugovor1
Opštine će u ovom procesu biti podržane od strane Evropske unije i Vlade Švajcarske kroz razvojni program Evropski PROGRES. Posebna pažnja biće posvećena aktivnostima vezanim za realizaciju infrastrukturnih projekata kroz usvajanje ili izmene dosadašnjih propisa i regulativa, ali i za aktivnosti koje se tiču jačanja opštinskih kapaciteta kroz program obuka, formiranje centara za dobro upravljanje i sprovođenj reformi lokalnog upravljanja.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top