Leskovac: YURA otvara novi pogon

U Kabinetu gradonačelnika Leskovca, Gorana Cvetanovića , danas je potpisan Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini neposrednom pogodbom bez plaćanja naknade.

„Na osnovu ovog dokumenta  grad ustupa zemljište od 37.217 kvadratnih metara čija je vrednost oko 114 miliona dinara“, rekao je Cvetanović i dodao da je obaveza Kompanije Yura da u roku od 6 meseci izgradi objekat u kome će posao dobiti od 700 do 1000 radnika, a strani investitor se obavezao da neće smanjiti broj zaposlenih na neodređeno vreme u već postojećim pogonima.

17.03.2016. 3

Trenutno u Kompaniji Yura radi 1524 radnika , a otvaranjem novog
pogona na lokaciji gde se nalazio nekada Juggekspres posao će dobiti još 700 do 1000 radnika , što će ukupno biti preko 2.500 zaposlenih.

Kako je kazao gradonačelnik Goran Cvetanović direktni prihodi u
budžetu grada realizacijom ove investicije iznosiće  129 miliona i 900 hiljada dinara, što prevazilazi vrednost zemljišta za više od 15
miliona dinara.

Kako se procenjuje otvaranjem novog pogona , zaposlenost grada
Leskovca biće povećana najmanje za 6 procenata, uvećaće se i prihodi lokalnog javnog i komunalnog sektora , a oni će iznositi blizu 103 hiljade evra.

Investicija će povećati i budžetske prihode Republike Srbije za 7, 3
miliona evra.

Kako je kazao Cvetanović pregovori sa kompanijom Yura počeli su
februara prošle godine kada je iskazana namera da se prošire
kamacijeti korporacije , a proceduru pribavljanja imovine u javnoj
svojini sproveo je i okončao grad.

Cvetanović je zahvalio menadžmentu Yura na dosadšnim donacijama i istakao da je obaveza grada da i dalje pravi povoljan poslovni ambijent stranim investitorima.

Direktor Yure za Evropu  Jun Vaj Čin  istakao je da će kompanija
ovim ugovorom proširiti svoje kapacitete , a investiraće u novi pogon 4 miliona evra i pružiće svesrdnu pomoć lokalnom ekonomskom razvoju.

17.03.2016.2

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top