Leskovac: Veliko interesovanje za Vojnu akademiju

Gradonačelnik  Goran Cvetanović, danas je priredio prijem za
predstavnike Vojne akademije , koji su posetili Leskovac u okviru
kampanje svojih studijskih programa.

Cvetanović je naglasio da  Vojna akademija predstavlja jednu od
najstarijih obrazovnih institucija u Srbiji koja zahvaljujući stalnim
reformama i postavljanjem savremenih standarda  postaje veoma
privlačna za mlade ljude. On je kazao da se Leskovac nalazi u samom vrhu gradova po broju učenika  srednjih vojnih škola i studenata Vojne akademije i Vojnog medicinskog fakulteta.

16.03.2016.

Gradonačelnik je izneo podatak da  lokalna samouprava preko Fonda za mlade talente u poslednje tri godine daje podsticaj mladim ljudima i nagrađuje učenike i studente , a  da je među njima  i Iva Stanković, studentkinja Vojne akademije koja je prošle godine dobila oktobarsku nagradu.

16.03.2016. 1

Pukovnik Uroš Domazet, predstavnik Vojne akademije , rekao je da ove godine u okviru promocije Vojna akademija ima dve ciljne grupe gradova,a da tu  spadaju oni iz kojih dolazi mali broj kandidata , a drugu gde pripada Leskovac gde su i odziv i rezultati
izuzetni.

16.03.2016. 3

U razgovoru je konstatovano da je  saradnja grada Leskovca i Vojske Srbije odlična i nagoveštena je mogućnost skore zamene pojedinih vojnih objekata gde spada i Komanda garnizona u centralnom gradskom paku u Leskovcu, za stanove.

16.03.2016. 2

Za školovanje u Vojnoj gimnaziji od 2012. do 2015. konkurisalo 256 mladih ljudi, a na školovanju je 22, za Vojnu akademiju konkurisalo je 187, a na školovanju 25 osoba, za Medicinski fakultet Vojno medicinske akademije konkurisalo je 37, a na školovanju je 9.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top