Leskovac ulaže u mehanizaciju javno komunalnih preduzeća – još jedna mašina za JKP Grdelica

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović prilikom današnje posete Grdelici kazao je da u vreme borbe sa korona virusom potvrđena važnost higijene, kako lične, tako i higijene prostora i javnih površina i da je nabavka mašina prvenstveno vršena zbog te namene, ali i da je doprinela poboljšanju ekonomskog stanja u preduzećima.

„Podsetiću vas da su JKP Grdelica i sva ostala preduzeća ovog tipa u gradu  dugo bila zapostavljena. Poslove su obavljali sa mašinama starim od nekoliko decenija, što je dovodilo do nedekvatnog obavljanja delatnosti, do beleženja gubitka u tim preduzećima i zaostatka u platama zapošljenih. Prilikom preuzimanja odgovornosti, pored velikih planova za razvoj čitavog grada i okolnih mesta, bili smo suočeni sa ovakvim problemima. Nabavili smo mehanizaciju za JKP Grdelica, Komunalac i Vodovod. Samo za mehanizaciju u ovim preduzećima do sada je izdvojeno preko 166 miliona dinara. JKP Grdelica dobila je novu skip mašinu u vrednosti od 9,4 miliona dinara“ – kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je najavio dodatna ulaganja u toku ove godine, nabavku višefunkcionalne mašine čistilice u vrednosti od preko 15 miliona dinara, a za koju je ugovor već potpisan 21. aprila. Rok za isporuku mašine je 89 dana od dana potpisivanja ugovora.

Početkom juna meseca JKP Komunalac dobiće autočistilicu a za koju će grad Leskovac izdvojiti 27 miliona dinara.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović najavio je da će i ove godine, kao i prošle, biti organizovana revija mehanizacije javno komunalnih preduzeća na bulevaru Nikole Pašića.

Direktor JKP Grdelica Zoran Jović danas je rekao da je nabavka nove mašine značajna zato što su radnici preduzeća prethodnih godina koristili samo jednu mašinu i da su obnovom mehanizacije proširili oblast svog delovanja, da će doprineti produktivnosti i kvalitetu obavljanja poslova.

„Zahvaljujući podršci gradonačelnika u mehanizaciju je uloženo oko 60 miliona dinara. Vozila sa kojima smo raspolagali, stara oko 45 godina nismo mogli da registrujemo, zato smo nabavkom u potpunosti pokrenuli preduzeće, prethodnu 2019. godinu smo zavšili sa dobitkom od 6,6 miliona dinara i isplatili smo pet zaostalih zarada i 34 meseca na ime putnih troškova“ – zaključio je Jović.

 

Info centar juga

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top