LESKOVAC: JKP VODOVOD KRŠI PRAVA POTROŠAČA

Ministarsto trgovine, turizma i telekomunikacije saopštilo je danas, da je utvrđeno da JKP Vodovod iz Keskovca krši prava potrošača jer potrošnju vode mere na neadekvatan način i rešenjem naložilo da se u roku od 60 dana ukolni uočena nepravilnost.

Utvrđeno je da leskovački JKP Vodovod radi na štetu kolektivnih interesa potrošača jer prilikom obračuna jer prilikom obračuna naknade za utrošenu vodu u stambenim zgradama primenjuje različite kriterijume. Korisnicima usluga ispostavljaju se računi za utrošenu vodu na osnovu potrošnje očitane na glavnm vodomeru i ako u svim stanovim postoje individualni vodomeri.

„Ukupna količina vode očitana na glavnom vodomeru i iznos celokupnog potraživanja raspoređuje se na pojedinačna domaćinstva shodno broju članova i na osnovu toga se ispostavljaju mesečni računi.Na ovajnačin onemugućava se da potrošači prate realan iznos svoje mesečne potrošnje i krše se njihova prava“ – rekao je pravnik udruženja Narodni parlament Borivoje Đorđević.

Ovo udruženje je i pokrenulo ovaj postupak, na zahtev građana mada su primedbe za ovakav način očitavanja vodomera dobijali i iz drugih delova Srbije.

Direktor JKP Vodovod u Leskovcu Staniša Ristć pak tvrdi da navodi nisu tačni.

vodomeer1111

Scroll to Top