Leskovac četvrti po transparentnosti

Nevladina organizacija „Transparentnost Srbije“ uputila je gradu Leskovcu konačni rezultat istraživanja koje je ova organizacija sprovela u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Agencijom za borbu protiv korupcije i Stalnom konferencijom gradova i opština. Ovo obaveštenje prenosimo u celosti:

„Na samom početku želimo da Vam čestitamo na veoma dobrom rezultatu koji je Leskovac ostvario u prvom rangiranju svih jedinica lokalne samouprave u Srbiji, na osnovu indeksa transparentnosti.
Naime, kao što smo Vas obavestili u našem dopisu od 27. oktobra 2015. godine, Transparentnost Srbija je tokom 2015. godine obavila istraživanje „Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji“. Reč je o projektu koji je realizovan uz finansijsku pomoć Ambasade Velike Britanije, a sprovođenje projekta su podržali Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Agencija za borbu protiv korupcije i Stalna konferencija gradova i opština.
Na osnovu novousvojene metodologije ocenjene su i rangirane sve jedinice lokalne samouprave u Srbiji. Grad Leskovac na ovom rangiranju u 2015. godini ima indeks 61, na skali od 0 do 100, i deli četvrto mesto. To je veoma dobar indeks, znatno iznad proseka svih JLS u Srbiji. TS planira da ovo rangiranje postane redovno, godišnje, i nadamo se da će Grad Leskovac u narednom periodu ostvariti još bolji rezultat.
Koristimo priliku i da Vam izrazimo zahvalnost na poverenju koje ste nam iskazali, kada ste u dopisu od 30. oktobra najavili da će na novom sajtu biiti postavljeni dokumenti u skladu sa našim sugestijama, odnosno indikatorima koje smo Vam poslali u dopisu.
S obzirom na činjenicu da indeks nije zasnovan samo na izgledu i sadržaju sajta, već su ocenjivani i drugi aspekti transparentnosti, kaže se u obaveštenju nevladine organizacije „Transparentnost Srbija“.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top