Lebane: Održana druga sednica Skupštine opštine

Na današnjoj drugoj sednici SO Lebane imenovani su novi VD direktori u nekim javnim preduzećima, promenjeni su članovi upravnih, nadzornih i školskih odbora, usvojen je i završni račun za 2015. godinu.

Lebane – U Lebanu je danas održana druga sednica skupštine opštine Lebane. Sednici je prisustvovalo 30 od 31 odbornika, koliko ih ima u lokalnom parlamentu. Na dnevnom redu je bilo 38 tačaka, među kojima i izbor novih VD direktora u nekim Javnim preduzećima.

Sednica SO Lebane 07

Sednica SO Lebane 06Posle usvajanja dnevnog reda i verifikacije mandata novim odbornicima prešlo se na rad po dnevnom redu. Treća tačka dnevnog reda bila je usvajanje završnog računa opštine Lebane za 2015. godinu. Obrazlažući predlog odbornik Boban Pejić (SNS) je istakao da je veoma važno usvojiti završni račun kako opština Lebane ne bi prešla na privremeno finansiranje. Pejić je izneo i podatak da je po realizaciji budžeta za prošlu godinu za sport planirano 28 miliona dinara a potrošeno 62 miliona dinara (o čemu je Info centar Jug već pisao). Pejić je dodao da je za nevladin sektor izdvojeno još oko 20 miliona, za poljoprivrdu samo 118.000 dinara dok je za zdravstvo od planiranih 15 miliona potrošeno tek 1,5 miliona dinara iz opštinskog budžeta. Pejić je zato pitao da li je Lebane samo sportska opština. Inače kao se čulo sa skupštinske govornice u ovom trenutku opština Lebane duguje oko 250 miliona dinara. Potom se prešlo na glasanje i ova tačka je usvojena većinom glasova.

Sednica SO Lebane 05

 

Na sednici je razrešen dužnosti predsednika Opštinske izborne komisije Slavoljub Denić, diplomirani pravnik, a na njegovo mesto imenovana je diplomirana pravnica Tanja Bogdanović iz Lebana, koja je inače i ova načelnica opštinske uprave u Lebanu. Razrešeni su stari i imenovani novi članovi Fonda za mlade talente, opštinskog štaba za vanredne situacije, komisije za izradu plana zaštite od poplava i bujica, komisije za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, potom komisije za postupke javnog nadmetanja i davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta. Imenovani su i novi članovi komisije za kategorizaciju smeštajnih kapaciteta u funkciji turizma i komisije za planove.

Sednica SO Lebane 01

Na sednici su razrešeni stari i imenovani novi članovi upravnih odbora u Domu zdravlja, Centru za socijalni rad, Dečjem vrtiću, Turističkoj organizaciji, Agenciji za lokalni ekonomski razvoj, biblioteci “Branko Radičević” i Domu kulture “Radan. Promenjeni su i članovi nadzornih odbora u Vodovodu, Komunalcu, Direkciji za planiranje i izgradnju i u sportskom centru “Radan”. Na današnjoj sednici odbornici su se izjasnili i o promeni članova školskih odbora u Gimnaziji, STŠ “Vožd Karađorđe”, OŠ “Radovan Kovačević Maksim”, OŠ “Vuk Karadžić”, OŠ “Radoje Domanović” iz Bošnjaca i u dečjem vrtiću “Dečja radost”.
Razrešeni su dosadašnji i imenovani novi VD direktori u pojedinim javnim preduzećima. Srđan Stojiljković razrešen je dužnosti direktora JP „Direkcija za planiranje i izgradnju“, a na njegovo mesto imenovan je Zlatko Nedeljković pravnik iz Lebana. Biljana Kostić VD direktorke JKP „Vodovod“ razrešena je dužnosti, a na njeno mesto posatvljen je Dejan Kostić iz Lebana. Dosadašnji direktor JKP „Komunalac“ Miodrag Spasić iz Cekavice razrešen je dužnosti a na njegovo mesto izabran je Milan Vasiljević, profesor fizičke kulture. Za direktora Turističke organizacije Lebane imenovan je Bojan Jović, ekonomista iz Lebana. Dugogodišnja direktorka Doma kulture „Radan“ Emilija Todorović Jordanov smenjena je sa dužnosti a na njeno mesto postavljen je Marko Todorović, profesor muzičke kulture. Mihajlo Ilić iz Lebana postavljen je na mesto direktora biblioteke „Branko Radičević“ umesto dosadašnje direktorke Gordane Miljković. Funkciju direktora Doma zdravlja u Lebanu umesto Gorana Mihajlovića od danas će obavljati Vojin Trajković, specijalista biohemije iz Lebana. Bratislav Islamović od danas je stupio na dužnost savetnika za zaštitu prava pacijenata. Novi rukovodilac finansijske službe u opštini Lebane je Gorica Mladenović.
Na kraju, sednice imajući u vidu tešku materijalnu sitaciju u Lebanu, odbornici lokalnog parlamenta izglasali su odluku da se sve lokalne komunalne takse umanje za 50 %.

Sednica SO Lebane 03 Sednica SO Lebane 04

 

 

 

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top