Konkurs za nabavku plastenika za poljoprivredna gazdinstva sa teritorije opštine Medveđa u 2024. godini

U okviru projekta  “Divac poljoprivredni fondovi” – Fondacija “Ana i Vlade Divac” u saradnji sa opštinom Medveđa,  raspisuje:   Konkurs za nabavku plastenika za poljoprivredna gazdinstva sa teritorije opštine Medveđa u 2024. godini.

Konkursom je planirana podrška najmanje 15 poljoprivrednika, koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji opštine Medveđa, sa ciljem da osnaže porodice i da im se omogući ekonomsko jačanje. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom konkursu su 3 000 000 dinara.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju:

 • Fizička lica, nosioci registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije opštine Medveđa
 • Poljoprivrednici  koji  žele da otpočnu  ili prošire svoj posao vezan  za plasteničku proizvodnju
 • Da su direktno odgovorni za pripremu i realizaciju posla, a ne da deluju u svojstvu  posrednika
 • Da nisu  zaposleni  u  opštini Medveđa (odbornici, članovi opštinskog  veća, radnici opštinske uprave)

Napomena: Pomoć  nije u novcu  nego u robi i podrazumeva nabavku plastenika za biljnu proizvodnju. Dimenzije plastenika su:  5m x 10,5m

Napomena: Potencijalni  dobitnici donacije imaju obavezu da učestvuju sa sopstvenim sredstvima  u visini  do najviše 5% ukupne vrednosti doniranog plastenika, u zavisnosti od broja prijavljenih.

OBAVEZNA KONKURSNA DOKUMENTACIJA:

 • Obrazac prijave na konkurs (Obrazac br.1)
 • Pristanak za obradu podataka o ličnosti (Obrazac br.2)
 • Očitana kopija lične karte podnosioca prijave, kao i za sve punoletne članove domaćinstva
 • Potvrda o aktivnom statusu poljoprivrednog gazdinstva za 2024.godinu
 • Izvod iz biljne i životinjske strukture za 2024.godinu za poljoprivredno gazdinstvo- podnosioca prijave
 • Potvrda o mestu prebivališta
 • Overena  izjava o broju članova zajedničkog domaćinstva
 • Za zaposlene članove domaćinstva – potvrda od poslodavca o zaposlenju sa prosečnom visinom ličnog dohotka  (za zadnja tri meseca)
 • Za  penzionere – kopija  zadnjeg  čeka  od penzije
 • Za nezaposlene članove porodičnog domaćinstva – potvrdu o nezaposlenosti od Nacionalne službe za zapošljavanje (za prijavljena lica)
 • Za lica koja nisu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, overena izjava dva svedoka o nezaposlenosti
 • Za samohranog roditelja – potvrda o smrti bračnog druga ili rešenje o razvodu braka ili overena izjava data pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću da sam brine o deci/detetu bez pomoći drugog roditelja, potvrđena overenim izjavama dva svedoka
 • Potvrda da su izmirili obaveze po osnovu lokalnih javnih prihoda

DODATNA KONKURSNA DOKUMENTACIJA:

 • Ukoliko lice – podnosilac prijave ima obrazovanje u oblasti poljoprivrede, dostavlja diplomu o stečenom obrazovanju u oblasti poljoprivrede

POSTUPAK SPROOVOĐENJA KONKURSA:

Dostavljene prijave će biti administrativno i komisijskii proverene od strane komisije koju čine predstavnici opštine Medveđa i Fondacije Ana i Vlade Divac. Zajednička komisija razmatra prijave na konkurs, utvrđuje ispunjenost uslova za ostvarivanje prava na podsticaje i vrši rangiranje prijava po uvrđenim kriterijumima. Komisija će uraditi terenski obilazak svih podnosioca čije prijave uđu u uži izbor.

Pozivamo sve zainteresovane koji  zadovoljavaju osnovni  kriterijum, koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji opštine Medveđa (prednost imaju mladi poljoprivrednici i žene)  da se prijave tako što će popuniti  PRIJAVU,  uz koju treba dostaviti propratnu dokumentaciju.

Konkurs je otvoren  od  06.06.2024. godine do 06.07.2024. godine.

PRIJAVU  možete preuzeti  u opštini Medveđa,  kao i putem interneta  sa sajta:  www.divac.com   i   www.medvedja.ls.gov.rs

Za  sve detaljne informacije obratiti  se poljoprivrednoj službi opštine Medveđa.

Popunjenu  PRIJAVU,  sa neophodnom pratećom dokumentacijom,  poslati na adresu :

FONDACIJA  “ANA I VLADE DIVAC”

Ul. Ilije Garašanina  br. 53a/7, 11120 Beograd

sa naznakom:  “Za Konkurs Divac poljoprivredni fondovi-  opština Medveđa”

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top