JP Putevi Srbije – Oprez pri vožnji zbog vlažnih kolovoza

Kako se navodi u saopštenju JP Puteva Srbije, vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, voze oprezno i pažljivo.

Najopterećeniji putni pravci prvog prioriteta su auto-putevi i državni putevi prvog prioriteta, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara i Ivanjice, te se preporučuje oprezna vožnja.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Ivanjice, gde se savetuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara, Požege, Ivanjice, te se preporučuje oprezna vožnja.

Na području Niša moguća je pojava sitnih odrona duž nestabilnih kosina u klisurama i usecima.

Do otcepljenja kolovoza došlo je u području Valjeva, na putu Koceljeva-Valjevska Kamenica, u mestu Plavanj-3, te se saobraćaj odvija otežano, a teretni saobraćaj je zabranjen.

Na deonici puta Rudnik-Gurisevci saobraćaj se odvija naizmenično na dve stacionaže (dva klizišta), a na toj deonici zabranjen je za teretna vozila preko tri i po tone.

U oblasti Zaječara su učestali odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše ih ima na putu IB-34 (Ðerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje privremene saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Zbog oštećenja šljunčanog klina na mostu preko Lubničke reke na državnom putu ispred sela Grljan, saobraćaj se odvija usporeno, odnosno jednom kolovoznom trakom na delu mosta uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju, a vidljivost je mestimično smanjena u višim predelima na od 50 do 100 metara.

Na području Kruševca, na deonici Brzeće-Kopaonik, Jošanička Banja – Grčak, Vrnjci – Stanišinci – Grčak, Dobre Vode – Stanišinci, saobraćaj je zabranjen za kamione sa prikolicom i šlepere, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

U Ðunisu voda je na putu zbog izlivanja Južne Morave, a zbog klizišta na putu kod mesta Iričića, saobraćaj je obustavljen.

Na području Čačka, neprohodan je put od Karaule do Živkovića mosta, a alternativni pravac je Karaula-Grab-Živkovića most-Guča, naglašava AMSS.

Kolovoz je otcepljen i na putnom pravcu Ub – Karaula – Valjevo (Iverak), koji je neprohodan.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top