Javna rasprava o Nacrtu Plana razvoja opštine Lebane za period 2023 – 2030: Predloge i ideje možete slati mejlom ili poštom do 10. decembra

Od danas 25. novembra do 10. decembra biće organizovana javna rasprava o Nacrtu Plana razvoja opštine Lebane za period 2023 – 2030. Formular za popunjavanje dostupan je na sajtu opštine Lebane, a sve svoje predloge i ideje možete slati na mejl adresu planrazvoja@lebane.org.rs ili poštom na adresu „Opština Lebane ul. Cara Dušana 116, 16230 Lebane, Srbija“, sa napomenom: „Za javnu raspravu o Nacrtu Plana razvoja Lebane za period od 2023. do 2030. godine“ najkasnije do 10 časova 10.12.2022. godine. Primedbe, predlozi i sugestije podnose se isključivo u pisanoj formi na obrascu datom u prilogu 1 (Obrazac za prijavu predloga, primedbi i sugestija) ovog Programa.

Javna rasprava o Nacrtu Plana razvoja sprovodi se putem partnerstva (uključivanje predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora u javnu raspravu), informisanja (javno obaveštenje o predmetu i toku sprovođenja javne rasprave) i obezbeđivanju javne dostupnosti razvojnog dokumenata. Na ovaj način u potpunosti se poštuju načela partnerstva, participativnosti, transparentnosti i otvorenosti. Učesnici u javnoj raspravi su članovi koordinacionog tima i tematskih radnih grupa za pripremu Nacrta Plana razvoja i svi subjekti zainteresovani za oblasti koju obrađuje Nacrt Plana razvoja. U tom smislu subjekti su građani, privrednici, preduzetnici, predstavnici opštinske uprave, stručnjaci angažovani u administraciji, javnim institucijama, javnim preduzećima, ustanovama, organizacijama civilnog društva i ostali predstavnici iz javnog, privatnog, civilnog sektora i naučno-istraživačkog sektora.

Danas je Nacrt Plana razvoja predstavljen i na otvorenom partnerskom forumu u Skupštinskoj sali OU Lebane u prisustvu svih članova radne grupe koji su dali doprinos u sastavljanju ovog Nacrta.

Po okončanju javne rasprave primljene predloge, primedbe i sugestije razmatraće Koordinacioni tim i zauzeće stav o njihovom prihvatanju, delimičnom prihvatanju ili ne prihvatanju. Koordinacioni tim će po izvršenoj analizi primljenih primedbi, predloga i sugestija u javnoj raspravi sačiniti izveštaj o održanoj javnoj raspravi i isti zajedno sa finalnim nacrtom Plana razvoja dostaviti Opštinskom veću opštine Lebane na dalje postupanje.

Obrazac-za-predloge

infocentarjug.rs

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top