Izlaganje predsednika opštine Lebane na završnom skupu 48. skupštine SKGO (VIDEO)

Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović, putem video linka uključio se danas u završni skup 48. skupštine SKGO, pod nazivom “Potencijali i izazovi u razvoju lokalne samouprave u narednoj dekadi”. Bogdanović je govorio o saradnji opštine Lebane i SKGO.

 

„Opština Lebane prepoznala je i koristi u značajnoj meri benefite saradnje sa SKGO. Za unapređenje efikasnosti naše administracije, koristimo brojne modele akata i procedure, ali i bazu podataka koje je SKGO izradila. Pri izradi najvažnijih dokumenata i programa SKGO nam intenzivno pruža podršku, a često nas njihovi eksperti i vode kroz čitav proces. Takođe nam pruža i materijalnu podršku. Lebane sprovodi 4 projekta u partnerstvu sa SKGO: Bavimo se inkluzivnim predškolskim obrazovnjem i vaspitanjem, izrađujemo projektno tehničku dokumentciju za izgradnju komunalne infrastrukture, unapređujemo dobro upravljanje na lokalnom nivou, svake godine realizujemo Operativni plan za inkluziju Roma“- rekao je Bogdanović u današnjem obraćanju.

Izjavu predsednika opštine Lebane možete pogledati na sledećem video linku:

Izvor:YouTube

 

Stalna konferencija gradova i opština se u poslednjih godina razvila u organizaciju sa najviše kapaciteta, kompetencija i efikasnosti u podršci i pomoći lokalnim samoupravama u Srbiji.
Prepoznajući potencijal u organizacijskom smislu i raspolaganju ljudskim resursima, sa državnog i međunarodnog nivoa, Stalnoj konferenciji gradova i opština su poverene brojne aktivnosti i projekti, koje ona uspešno sprovodi.

Multisektorski pristup u podršci koju SKGO daje lokalnim samoupravama, ali i kvantitet i kvalitet podrške, obezbedili su opštinama pouzdanog partnera u gotovo svim sektorima i poslovima koje lokalna samouprava obavlja (ekonomski razvoj, urbanizam, ekologija, energetika, budžet i finansije, socijalna politika, zdravlje, obrazovanje…)

 

SKGO

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top