IZBORI U MEDVEĐI

U Medveđi će sutra, 13. septembra, biti održani vanredni lokalni izbori na kojima će se za 35 odborničkih mesta boriti predstavnici pet izbornih lista – tri srpske i dve albanske.
Za poverenje oko 10.500 birača boriće se pet izbornih lista, a prva na izbornom listiću je lista „Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije“. Zatim sledi lista „Demokratska partija – Nagib Arifi“ koju predvodi aktuelni predsednik opštine Bujanovac, dok je pod brojem tri proglašena izborna lista Grupe građana „Za Gornju Jablanicu“ Medveđa.
Izborna lista dve albanske stranke – Partije za demokratsko delovanje(PDD) i Demokratske unije Albanaca(DUA) je četvara dok je kao peta proglašne lista „Demokratska stranka – Nebojša Trajković“.
PDD predvodi republički poslanik Riza Haljimi, a DUA Rahmi Zulfiu, a stranačka centrala obe političke partije koja okuplja lokalne Albance je u Preševu.
U nedelju će, po ranije saopštenom podacima iz Opštinske izborne komisije biti otvorena 28 glasačka mesta: Donji Bučumet, Gornji Bučumet, Gajtan, Drence, Lece, Gazdare, Negosavlje, Crni Vrh, Rujkovac, Đulekare, Kapit, Tupale, Stubla, Retkocer, Sponce, Maćedonce, Borovac, Bogunovac, Medevce, Tulare, Sijarinska banja, Sijarina, Svirce, Ravna banja, Stara banja i Grbavce. U Medveđi će se glasati na dva mesta i to u Dom Kulture i u OŠ „Gornja Jablanica“.

Biračka mesta biće otvorena od 07 – 20 sati.

Scroll to Top