I u Medveđi obeležen Svetski dan vode

Rezolucijom UN-a iz decembra 1992. godine, usvojen je Svetski dan voda kao dan koji će nas sve podsećati na važnost zaštite voda i na nedostatak vode za piće u mnogim krajevima sveta. UN su za tekuću 2017. godinu odredile temu „VODA I OTPADNE VODE“.

U obeležavanju ovog datuma uključila se i opštinska uprava opštine Medveđa, zajedno sa rudnikom LSC „Lece“ i đacima srednje tehničke škole „Nikola Tesla“ iz Medveđe.

Svest o zagađenim rekama i vodama, kao i nedostatak pijaće vode, navelo je maturante srednje škole iz Medveđe da organizuju akciju čišćenja rečnog korita reke Jablanice na više lokacija u Medveđi. Uprava rudnika Lece je ugostila sve aktiviste ove akcije i omogućila im dobrodošlicu u njenim prostorijama, kao i obilazak kruga rudnika, flotacije i jalovišta. Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić zahvalio se đacima kao i generalnom direktoru rudnika Lece na dosadašnjoj saradnji i pomoći na kojoj su se uvek odazvali.

U skupštinskoj sali opštine Medveđa nakon toga održana je prezentacija „Voda- ključ života na Zemlji i čista voda kao lek“. Prezentaciju sa ovom temom održao je Ivan Milošević, strukovni medicinski radiolog, koji je sa istom temom učestvovao na Petom Kongresu alternativne medicine. Pored reči o značaju nedostatka pijaće vode, prirodnim vodenim potencijalima naše zemlje kao i naše banje, govorilo se i o zloupotrebi pijaće vode jer se u industrijskoj proizvodnji koristi pitka voda. Gospodin Ivan je zatim prezentaciju usmerio na zdrav život, zdrave navike,ali i na radioaktivnost mobilnih telefona, mikrotalasnih peći, štetnosti pušenja, konzumacije kafe, gaziranih napitaka i ostalih loših supstanci koje smanjuju životni vek čoveka savremenog doba. Uz reči radiologa Ivana Miloševića da „Bolest ne krasi čoveka“, kao i saveta doktora Nebojše Arsića da svakodnevno unosimo minimum 2 litra tečnosti, vode pre svega i da slušamo savete lekara, obeležavanje svetskog dana voda završeno je uz reči: „Zdravlje je najveće bogatstvo, ali ono nije neiscrpno i treba ga čuvati“.

(ICJ)

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije portala INFO CENTAR JUGA.
Za više informacija pogledajte Pravila korišćenja.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Scroll to Top